banner

فرم شکایت

طرح فرم شکایت

مطابق قوانین رسمی کشور، شما برای ثبت هر شکایتی نسبت به اشخاص حقیقی و یا حقوقی، ملزم به ارائه فرم شکایت هستید. هر فردی برای ثبت شکایت خود و تقدیم آن به دادسرای عمومی و انقلاب باید فرم شکایت مخصوص آن را پر کند. برای تنظیم شکایت می‌توانید حتی از برگه‌های عادی برای شرح شکایت استفاده کنید. مراجعه به مراجع قضایی نیز یکی دیگر از راه‌های ثبت شکایت است.

فرم شکایت چیست؟

فرم شکایت و بر خلاف نامه اداری درخواست، برای دعاوی کیفری ایجاد شده‌اند و مانند دادخواست در دعاوی حقوقی عمل می‌کنند. برای هریک از دعاوی گفته شده باید فرم شکایت یا تنظیم دادخواست کنید. فرم ثبت شکایت توسط مراجع قضایی تهیه شده و در اختیار شاکیان قرار می‌گیرد. در فرم شکایت شما ملزم به وارد کردن اطلاعات شخصی خود، موضوع شکایت و شرح شکایت هستید. 

نمونه فرم شکایت کیفری

اگر عضو افرادی هستید که در طی یکی از دعاوی کیفری قرار گرفته‌اید و قصد ثبت شکایت خود را دارید، ابتدا باید نمونه فرم شکایت کیفری را مشاهده کنید. آشنایی با تنظیم شکایت از طریق یکی از نمونه‌های خام فرم شکایت، کمک بسیاری به شما می‌کند. در این بخش شما یک دید کلی نسبت به موارد مورد نیاز در تنظیم شکایت و یا شکواییه پیدا می‌کنید.

فرم شکایت دیوان عدالت اداری

دانلود فرم شکایت کیفری

برای دانلود فایل Word  و PDF فرم شکایت کیفری بر روی بخش مورد نظر کلیک کنید.

فرم شکایت WORD

فرم شکایت PDF

مراحل تنظیم شکایت

اگر شما می‌خواهید از فرم شکایت استفاده کنید، تنها لازم است جداول مورد نیاز را پر کنید. اما اگر تصمیم به تنظیم شکایت در برگه عادی دارید باید مواردی را در نظر بگیرید که در این بخش عنوان می‌کنیم. توجه کنید که وارد کردن این موارد در فرم شکایت بسیار ضروری است و به فرم شما اعتبار می‌بخشد.

  • اطلاعات شخصی شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، و غیره
  • اطلاعات ضروری شناسایی مانند شماره شناسنامه، محل صدور و آدرس دقیق
  • در صورت داشتن وکیل، تمامی موارد فوق برای وکیل نیز لازم است.
  • هر مشخصاتی که از مشتکی عنه و یا مظنون دارید.
  • موضوع شکایت، محل وقوع جرم، تاریخ و ساعت، ضرر و زیان مورد مطالبه
  • مشخصات شاهدان و ارائه ادله
  • شرح کامل شکایت
  • ثبت امضا و تاریخ تنظیم شکایت

بعد از طی کردن تمامی مراحل فوق برای صدور دستور رسیدگی به فرم شکایت شما، آن را به دفتر معاون اجرا دادسرا تقدیم کنید.

فرم شکایت به سازمان بازرسی کل کشور

نکات مهم در ثبت فرم شکایت

برای ثبت شکایت و یا تنظیم شکوائیه در فرم شکایت، باید نکاتی را رعایت کنید. این نکات به شما کمک می‌کنند تا فرم شما اعتبار مشخصی پیدا کند و زیر سوال نرود. همچنین با مشورت با یک وکیل پایه یک دادگستری، می‌توانید از بروز هر مشکلی جلوگیری کنید.

  • اهلیت داشتن شاکی

اهلیت داشتن شاکی به این معناست که فرد شاکی باید به سن قانونی برای شکایت رسیده باشد. این سن در قانون جمهوری اسلامی ایران برای دختران ۹ سالگی و برای پسران ۱۵ سالگی است. البته در روند عملی و حضور در دادگاه، قیم فرد زیر ۱۸ سال، باید از طرف او اقدام به شکایت کند.

  • ثبت شکایت توسط شاکی

در برخی جرایم که جنبه عمومی ندارند، شاکی باید شخصا اقدام به ثبت شکایت کند تا دادسرا اقدام به رسیدگی کند. این جرایم می‌توانند شامل افترا، فحاشی و بقیه موارد خاص باشند.

  • شکایت جرایم عمومی

در مورد جرایمی که جنبه عمومی دارند، بلافاصله بعد از گزارش، پیگیری‌های لازم انجام می‌شود و نیاز به ثبت شکایت توسط شاکی نیست. ماموران نیروی انتظامی و یا همان ضابطین دادگستری، این وظیفه را به گردن دارند.

جمع بندی

ثبت شکواییه از طریق فرم شکایت آن گونه که به نظر می‌رسد ساده نیست. ممکن است شما به عنوان شاکی نیاز داشته باشید تا از بهترین مشاور حقوقی و یا وکلای خبره در این زمینه کمک بگیرید. کارشناسان حقوقی ایران وکالت در زمینه تکمیل فرم شکایت و بررسی و ثبت آن تا آخرین مرحله، همراه شما خواهند بود.

۲.۶/۵ - (۶۷ امتیاز)