نظامیان نیز در طول دوران خدمت خود، ممکن است به دلایل مختلف، قصد شکایت از شخصی را داشته باشند یا مرتکب جرم یا خطایی شوند، در این صورت یک وکیل دادسرا دادگاه نظامی، میتواند از حق و حقوق وی دفاع کند. ایران وکالت به عنوان مرجع تخصصی معرفی بهترین وکلای کشور، در این نوشته قصد دارد علاوه بر معرفی بهترین وکیل دادسرا دادگاه نظامی، به بررسی جرایم نظامی و مراحل ثبت شکایت بپردازد.
جرایم نظامی
بسیاری از جرایم نظامی از جرایم عادی، قابل تفکیک هستند؛ برای مثل فرار یا شورش نظامیان، اما تمامی این موارد اینگونه نیست، چرا که در خصوص برخی از جرایم عمومی که ممکن است نظامیان به ارتکاب آن متهم شوند، شک وجود دارد. برای مثال اگر فردی در پادگان به شخصی اهانت کند، در حالی که در زمان استراحت بوده است، آیا جرم او عمومی است یا نظامی؟
به طور کلی جرایمی که نظامیان مرتکب میشوند را میتوان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد.
- جرایم صرف نظامی، این جرایم جزء جرایمی هستند که تنها نظامیان قادر به ارتکاب آن هستند و برای افراد عادی هیچگونه مسئولیت کیفری ندارد. جرایمی همچون: خوابیدن حین نگهبانی.
- جرایمی که همه افراد (هم نظامیان و هم غیرنظامیان) قادر به ارتکاب آن هستند. جرایمی همچون: خرید اسلحه.
بنابراین معیار تشخیص جرایم نظامی، در وهله اول نوع شخصیت مرتکب جرم است که باید از عضو نیروهای مسلح باشد و دوم طبیعت جرم خود است که باید در ارتباط با وظایف خاص نظامی باشد. جرایم نظامی، همان جرایم صرف نظامی است.
مراحل شکایت در دادسرای نظامی
ثبت شکایت در دادسراهای نظامی مراحل و پیچیدگیهای خاصی دارد. در این راه وکیل دادسرا دادگاه نظامی میتواند به شما کمک کند تا کارها و روند پرونده هرچه سریعتر پیش برود. در ادامه مجموعه مراحلی را برای شکایت در دادگاههای نظامی بیان کردیم که به شرح زیر است:
- جرم مرتکب شده را در شکواییه (شکایت نامه) اعلام کنید و دلایل و مستندات خود را پیوست شکایت نامه کنید و به دادستان تحویل بدهید.
- بعد از ثبت شکایت، پرونده جهت بررسیهای بیشتر، به بازرسی ناجا ارجاع داده میشود و شاکی باید برای ارائه دلایل و مستندات خود حاضر شود.
- پس از تکمیل پرونده، بازرسی ناجا آن را با گزارش مفصل به دادسرای نظامی ارجاع میدهد و سپس با دستور دادستان پرونده به یکی از شعب بازپرسی ارجاع داده میشود.
- در پایان نیز، شاکی در دادسرا حاضر شده و دلایل و مستندات خود را ارائه میدهد.
دادگاه های نظامی دائمی تشکیل شده از
- دادگاه نظامی یک
اعضای دادگاه نظامی یک عبارتند از: یک رئیس، دو عضو مستشار و جلسه دادرسی یا حضور دو عضو رسمی.
- دادگاه نظامی دو
اعضای دادگاه نظامی یک عبارتند از: یک رئیس شعبه یا دادرس علی البدل، دو عضو مستشار و جلسه دادرسی یا حضور دو عضو رسمی.
- دادگاه تجدیدنظر نظامی
اعضای دادگاه تجدیدنظر نظامی عبارتند از: یک رئیس و دو قاضی مستشار است و در جلسات دادرسی با حضور حداقل دو عضو رسمی.
دادگاه نظامی موقت تشکیل شده از
- دادگاه نظامی دو زمان جنگ
- دادگاه نظامی یک زمان جنگ
- دادگاه تجدیدنظر نظامی زمان جنگ
مطابق با ماده ۵۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری، دادسراها و دادگاههای نظامی زمان جنگ با تصویب رئیس قوه قضائیه، جهت رسیدگی به جرایم مربوط به جنگ در محل قرارگاههای عملیاتی تشکیل میشود.
بهترین وکیل دادسرا دادگاه نظامی
بهترین وکیل دادسرا دادگاه نظامی وکیل پایه یک دادگستری است که سابقه و تجربه در خصوص دادگاههای نظامی داشته است و تمام مراحل ثبت شکایت در این نوع دادگاهها را انجام داده است. این وکیل باید از قوانین و مقررات نظامی کشور آگاه باشد. در ادامه لیستی از بهترین وکلای وکیل دادسرا دادگاه نظامی به شما معرفی کردهایم.
- وکیل رسول رضائی: پژوهشگر دکتری حقوق و متخصص در دعاوی ملکی، اراضی و موادمخدر با ۱۱ سال سابقه
- ندا اقوامی: وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی، قراردادی و خانواده.
ارسال پاسخ