اغلب مردم در زمان روبرو شدن با مشکلات قانونی و مسائل حقوقی به دنبال بهترین راه حل می گردند. در ابتدا می بایست وضعیت خود را بطور کامل و با در نظر گرفتن تمامی جنبه ها شرح دهید.
خدماتی که مشاوران حقوقی به افراد ارائه می دهند مانند پزشکانی است که بعد از تشخیص بیماری به درمان آن می پردازند. به همین دلیل افراد نمی توانند به هر مشاوره حقوقی اعتماد کنند و درصدد یافتن وکیلی هستند که با فعالیت در زمینه های حقوقی بتواند پرونده را به نتیجه مطلوبی برساند. در این مقاله از سایت ایران وکالت قصد داریم در مورد ویژگی های مشاوره حقوقی اطلاعاتی به شما ارائه دهیم تا بر اساس این نکات بتوانید بهترین مشاورین حقوقی را انتخاب کنید.
ویژگی های مشاوره حقوقی
همانطور که می دانید وکلای زیادی در سراسر کشور اقدام به افراد مشاوره حقوقی ارائه می کنند. اما دانستن اینکه مشاوران حقوقی می بایست چه ویژگی هایی داشته باشند، به شما کمک می کند تا بتوانید مشاوره ای که مدنظرتان است را دریافت کنید.
به همین دلیل توجه به نکات زیر برای انتخاب مشاوره حقوقی خوب بسیار مهم است:
- یک مشاوره حقوقی خوب سعی بر این دارد که بهترین راه و روش ها را برای موکل خود ارائه دهد تا موکل مسیر پرونده را به بهترین شکل ممکن طی کرده و حداقل خسارت به وی وارد شود.
- مشاوره حقوقی خوب می بایست تمامی زوایای پرونده را با دقت بالا بررسی نماید.
- موکل نباید احساس کند که منافع مالی برای وکیل بسیار مهم بوده و توضیحاتی که ارائه می کند فقط بازار گرمی است.
- در یک مشاوره حقوقی مفید و خوب به مسائل حاشیهای پرداخت نمیشود و تمرکز کاملا بر روی پرونده موکل است، همچنین حرفهایی مانند تضمین موفقیت در نتیجه پرونده هیچگونه جایگاهی نداشته و روند مشاوره به صورت کاملا منطقی و عقلانی است.
- اگر پرونده شخص موکل به لحاظ قانونی وجاهت داشته باشد، مشاور موکل خود را از طرح دعوی و صرف هزینههای اضافی منصرف میکند.
روش های استفاده از یک مشاوره حقوقی خوب
- مشاوره تلفنی: بیشتر دفاتری که مشاورههای حقوقی ارائه میدهند، چندین خطوط شماره تلفن برای تماس در تبلیغات معرفی میکنند تا افراد به سهولت به مشاور یا وکیل از طریق تماس تلفنی با مشاوره دهنده ارتباط برقرار کنند.
- مشاوره آنلاین: یکی دیگر از روشهایی که با استفاده از آن می توان مشاوره حقوقی دریافت کرد، استفاده از اینترنت است. به این ترتیب می توان در زمان کوتاهی مشاوره مطلوبی به دست آورد.
البته این نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که اغلب مشاوره حقوقی که از راه اینترنت یا تلفن ارائه می شود، به صورت رایگان بوده و با سوال و جواب های کوتاه به پایان می رسد. اما برای اینکه بتوان پرونده را بیشتر بررسی کرد، مراجعه حضوری بسیار موثرتر بوده که به تبع مراجع هزینه هایی را نیز متحمل می شود.
تعرفه های مشاوره حقوقی بهصورت حضوری
همانطور که گفتیمف اغلب مشاوره های آنلاین رایگان بوده و بیشتر برای دریافت پاسخ سوالات ساده بکار می رود. اما افرادی که در دادگاه ها دارای پروندههای قضایی و حقوقی هستند، بهتر است که از مشاوره های یک وکیل متخصص به صورت حضوری منتفع شوند.
دریافت مشاوره های حقوقی از وکلا به صورت حضوری، قطعا هزینه هایی را به همراه دارد. به این ترتیب افراد می توانند یک مشاوره حقوقی مطلوب دریافت کنند. اما حق المشاوره یک وکیل چقدر است؟
طبق آیین نامه تعرفه های حق اوکاله ماده ۲۶ :
- به ازای هرساعت مشاوره حقوقی : حداقل ۵۰ هزار تومان تا سقف ۵۰۰ هزار تومان
- شکواییه، تنظیم دادخواست، لایحه، اظهارنامه و دفاعیه : حداقل ۲۰۰ هزارتومان تا ۵ میلیون تومان است.
- همچنین مطالعه و بررسی پرونده : حداقل ۱ میلیون تا سقف ۵ میلیون تومان است.
مشاوره حقوقی رایگان بهتر است یا غیر رایگان؟
به دلیل اینکه بیشتر افراد تمایل دارند از خدمات رایگان مشاوره بهره ببرند، بنابراین ترافیک تماسهای تلفنی بسیار بالاست در نتیجه معایب زیر را نیز دارد :
- اختصاص زمان کمتر برای هرتماس و کاهش کیفیت مشاوره
- به دلیل بالا بودن حجم تماس ها و خستگی تیم مشاوره
- در دسترس نبودن تمامی موکلین در زمانهای پیک تماسی
به همین دلیل میتوان گفت که صرفا تماس و مشاوره های حقوقی که به شکل تلفنی هستند، نمی توانند پاسخگوی تمامی سوالات شما باشند.
- در بیشتر مواقع، وکلایی که مشاوره حقوقی را به صورت حضوری به افراد ارائه می کنند، پرونده را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار می دهند.
- وکیل یا مشاوره حقوقی در مراجعه حضوری پرونده موکل را با دقت بیشتری مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
- پرداخت هزینه های مشاوره این امکان را برای موکل فراهم می آورد تا وی بتواند با افراد متخصص و ماهر صحبت کند.
بطور کلی چنانچه پرونده مهمی دارید بهتر است که از مشاوره حقوقی وکلای متخصص و برجسته استفاده کنید.
تفاوت خدمات مشاوره با خدمات وکالتی
مشاوره حقوقی در واقع راهنمایی های دانش آموخته رشته وکالت است که افراد، سازمان ها و غیره از آنها استفاده می کنند. به این ترتیب مشاوران حقوقی با تجزیه و تحلیل پرونده و انطباق آن با قوانین کشوری، راه حل های درخور را به افراد اراه دهند.
از طرف دیگر وکیل وظیفهای ماورای این نوع موضوعات دارد و طیف گستردهتری از خدمات حقوقی همانند پیگیری پرونده در محاکم اداری و قضایی میپردازد تا به نیابت از شما در پرونده حضوریافته و به دفاع بپردازد.
نکات مهم برای دریافت مشاوره حقوقی مطلوب
- دقت داشته باشید که مشاور مورد نظرتان از علم و دانش کافی برخوردار باشد.
- برای دریافت یک مشاوره حقوقی با کیفیت صرفا به تبلیغات اکتفا نکنید و سعی کنید درباره سوابق شخص مورد نظر تحقیق کرده و از توانایی او اطمینان حاصل کنید.
- به نسبت نرخ حق المشاوره به میزان تخصص فرد توجه کنید تا مشاور دلخواهتان را پیدا کنید.
- از یک راه امن با مشاور ارتباط برقرار کنید تا شخص مشاور بتواند قبل از ارائه یک مشاوره با کیفیت بتواند پرونده شما را نیز مطالعه کند.
نتیجه گیری
این سوال که بهترین راه دریافت یک مشاوره حقوقی خوب کدام است، در کل بستگی به نوع سوال مطرح شده شما دارد. اما برای افرادی که توانایی دریافت مشاوره حقوقی به صورت حضوری را دارند توصیه میشود که از این طریق اقدام کنند.
آیا مشاوره حقوقی رایگان است؟
اگر سوالی که مطرح میکنید کوتاه بوده و وقت زیادی از مشاورها نگیرد، بله رایگان است. اما اگر نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشد باید به صورت حضوری اقدام کنید که هزینهای را هم در این راستا باید بپردازید.
در مشاوره آنلاین آیا امکان بررسی مدارک نیز وجود دارد؟
بله اگر مدارک و اسناد موردنیار را در اختیار دارید میتوانید از یک راه امن آنها را ارسال کرده تا مشاورین بررسیهای بنیادی را بر روی آنها انجام دهند.