وکیل کیفری کیست؟ نقش آن در پرونده‌های کیفری چیست؟

وکیل کیفری

حساسیت پرونده‌های کیفری بر کسی پوشیده نیست پس حضور یک وکیل کیفری خوب و با مهارت در موفقیت در چنین پرونده‌هایی شرط واجب است. حال در این مطلب از مرجع تخصصی ایران وکالت ابعاد مختلف مرتبط با این نوع وکیل خاص را بررسی خواهیم کرد.

بهترین وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری یکی از انواع وکیل است که در رشته‌ی حقوق تحصیل کرده و با انتخاب زیر شاخه‌ی وکالت با گرایش کیفری قابلیت رسیدگی به پرنده‌های کیفری را دارا می‌باشد. این شخص با یک عقد وکالت در چهارچوب قانون مدنی، جانشین یا به عبارتی وکیل طرف مقابل عقد در انجام امور حقوقی و کیفری و رسیدگی به پرونده آن شخص می‌گردد.

ویژگی‌های وکیل کیفری

ویژگی‌های وکیل کیفری

بهترین وکیل کیفری، نه تنها باید بر مسائل حوزه‌ی خود تسلط  تجربه داشته باشد. بلکه تجربه‌ی کافی در دادسراها و محاکم کیفری داشته باشد. وکیل کیفری باید با قوانین کاملا آشنا باشد:

  • آیین دادرسی کیفری
  • قانون مجازات اسلامی
  • قانون مبارزه با مواد مخدر
  • قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
  • قانون مجازات نیروهای مسلح
  • قانون قاچاق اسلحه

بهتر است بدانید که جدا از تمامی این موارد، یک ویژگی کلیدی وکیل عالی این است که باید بتواند برای یک پرونده از کدام مسیر اقدام کند، زودتر و آسان‌تر به نتیجه می‌رسد. گاهی برخی از پرونده‌ها قابلیت پیگیری هم از مسیر حقوقی و هم مسیر کیفری را دارد، اما انتخاب بهترین روش بر اساس پرونده از وظایف یک وکیل مجرب می‌باشد.

وکیل کیفری یا وکیل حقوقی: کدام یک بهتر است؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که هر کدام در زمینه‌ی خود تخصص داشته و شما بسته به نوع پرونده‌ی خود وکیل مناسب خود را باید انتخاب کنید. پس اگر پرونده‌ی شما در زمینه‌ی کیفری باشد باید توسط یک وکیل کیفری پیگیری شود. اما این سوال پیش می‌آید که چگونه بدانم پرونده‌ی من کیفری است یا حقوقی؟

انواع دعاوی کیفری

زمانی که سخن از دعاوی کیفری می‌شود، بدین معنا است که جرمی صورت گرفته است. با این تفسیر می‌توان راحت‌تر دایره‌ی این نوع دعاوی را حدس زد، که زیر مجموعه‌ی حقوق جزا می‌باشد. همان طور که گفته شد، بهترین وکیل کیفری باید به قانون جرم و مجازات اسلامی تسلط کافی داشته باشد.

منظور از شکوائیه یا دعاوی کیفری این است که شاکی یا به اصطلاح خواهان با مراجعه به مراجع قضایی، خواستار رسیدگی به پرونده به موجب یکی از دلایل تعرض به جان، مال و یا آبرو را دارد، که شخص متشاکی یا به اصطلاح خوانده توسط دادگاه احضار می‌شود.

از مهم‌ترین جرایم کیفری می‌توان به ۴ دسته تقسیم زیر اشاره کرد:

  1. کلاهبرداری
  2. خیانت در امانت
  3. سرقت
  4. جعل اسناد

برخی از دعاوی کیفری رایج شامل موارد زیر می‌شود:

  • قتل غیر عمد
  • قتل عمد
  • ایراد ضرب عمدی
  • فوت در تصادفات
  • تجاوز به عنف
  • توهین و تهدید
  • ارتباط نامشروع
  • فروش مال غیر
  • تصرف عدوانی یا تصرف بدون رضایت مالک
  • انواع جعل
  • استفاده از سند مجعول

وکیل تسخیری

وکیل تسخیری

در تمامی دادگاه‌ها طبق اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هر دو طرفین دعوا حق دارند که برای خود وکیل انتخاب کنند و در صورت نداشتن توانایی انتخاب وکیل، برای آن شخص امکانات تعیین وکیل باید فراهم گردد. حال در پرونده‌های کیفری می‌توان گفت که وکیل تسخیری همان وکیل کیفری است که دولت در اختیار شخصی که توانایی انتخاب نداشته، قرار داده است.

دقت داشته باشید که در پرونده‌های کیفری شخص می‌تواند دو وکیل به دادگاه معرفی کند. در برخی از جرایم طبق ماده ۳۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری شخص می‌تواند حتی ۳ وکیل انتخاب نماید. برخی از این جرایم شامل: اعدام، حبس ابد، قصاص نفس، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و قطع عضو می‌باشد.

در خصوص جرایمی چون: حبس ابد یا سلب حیات، اگر متهم شرایط مالی مناسب برای اخذ وکیل را دارا نباشد، چون هر شخص حق استفاده از وکیل را بر اساس اصل ۳۵ را دارد، دادگاه از کانون وکلا درخواست انتخاب یک وکیل کیفری تسخیری برای متهم را می‌نماید.

مطلب پیشنهادی: مشاوره حقوقی

در چه شرایطی به یک وکیل کیفری نیاز داریم؟

معمولا افراد هنگامی که با یک مشکل حقوقی روبه رو می‌شوند، راغ یک وکیل می‌روند. ولی در تمامی موارد این مشکلات یکسان نبوده و حتی جنس مشکلات حقوقی آنان نیز با یکدیگر تفاوت دارد. به طور مثال اگر فردی مرتکب جرایم سنگینی مانند قتل شده، پرونده او یقینا حساسیت بیشتری نسبت به جرایمی نظیر دعاوی دارد و به مورد این شخص سریعتر رسیدگی می‌شود.

بنابراین در حالت کلی کسانی که مسائل حقوقی حساس تری نسبت به بقیه دارند، مطمئنا نیاز آن‌ها به بهترین وکیل کیفری نیز حیاتی می‌شود. در حوزه وکالت، وکلایی وجود دارند که به صورت حرفه‌ای در امورات مربوط به کیفری فعالیت می‌کنند.

فرقی نمی‌کند که یک وکیل کیفری، موکل شاکی باشد یا فرد متهم، در هر دوحالت بهترین وکیل کیفری با علم و دانش خود وظیفه دارد تا مسیر پرونده را در جهت درستی قرار داده و در دادگاه برای موکل خود بهترین دفاع را ارائه دهد. دعاوی کیفری از جمله سرقت، قتل، خیانت در امانت، کلاهبرداری و … هستند.

آیا اثبات رابطه نامشروع توسط وکیل امکان پذیر است؟

آیا اثبات رابطه نامشروع توسط وکیل امکان پذیر است؟

قطعا این مسئله در صورتی که شاهدین نیز شهادت بدهند قابل اثبات است. اما گاهی اسنادی مانند فیلم و صوت، پرینت مکالمات، پیامک ها که نشان دهنده یک رابطه عاشقانه و جنسی بین زن و مردی که هیچ عقله زوجیتی بین آنان نیست، به عنوان ادله ی اثبات در دادگاه مورد نیاز است.

مزایای اخذ بهترین وکیل کیفری

پرونده‌های کیفری از سخت‌ترین و حساس‌ترین پرونده‌های حقوقی می‌باشند که به دانش دقیق و تبحر بالای یک وکیل کیفری نیازمند است. پس چه بهتر از آن که شخصی که در این زمینه تخصص دارد، شما را در طول جریان پرونده به درستی هدایت کرده و میزان موفقیت شما را نیز بسیار بالا ببرد. پس به این دلیل انتخاب یک وکیل کارآزموده بسیار مهم و اساسی می‌باشد.

استفاده از یک وکیل کیفری با تجربه در امور و دعاوی کیفری نه تنها دلیلی برای دفاعی بهتر است، بلکه قادر است تا در هنگام تنظیم شکوائیه بسیار نقش مهمی داشته باشد.

جمع‌بندی

به طور خلاصه می‌توان گفت که جرایم کیفری که از حیث تعرض به مال، جان و آبروی شخص اتفاق می‌افتند، پرونده‌های بسیار حساس‌ای هستند که به گره آن‌ها با دستان یک وکیل کیفری پایه یک دادگستری و با تجربه باز می‌شود. برای کسب اطلاعات در تمامی زمینه‌های حقوقی و کیفری، می‌توانید مقالات سایت ایران وکالت را مرور کنید.

سوالات متداول

وکیل کیفری چه کسی است؟

وکیل کیفری شخصی است که در دعاوی کیفری اقدام به دفاع از موکل خود می‌کند و تا پایان اجرای حکم وظیفه دفاع را دارد.

در یک دعاوی کیفری مجاز به معرفی چند وکیل هستیم؟

در مرحله تحقیقات کیفری حداکثر یک وکیل، در مراحل دعاوی حقوقی و کیفری دو وکیل و در جرایم صلاحیت دادگاه کیفری ۱ حداکثر سه وکیل.

امتیاز بدهید