banner

دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

دسترسی غیرمجاز همانطور که از نامش پیداست، به نفوذ افراد به یک منبع مشخص برای ربودن اطلاعات اشخاص عام یا خاص اشاره دارد. دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی نیز یکی از انواع جرائم رایانه‌ای است که شخصی از طريق فيزيكی؛ با فريب يا سوء استفاده از اعتماد صاحب ايميل، رمز ورود به ايميل شخصی را به‌دست می‌آورد.

در خصوصی این جرایم، شما می‌توانید با یک بهترین وکیل جرایم رایانه ای مجرب مشورت کند. باید عرض کرد که صرف به دست آوردن رمز ورودی به ايميل اشخاص جرم نيست، ولی چنانچه از طريق رمزی که به دست آورده به داده يا سامانه، دسترسی غیرمجاز پيدا کند می‌تواند از مصاديق جرم رایانه‌ای باشد. در ادامه همراه ما در ایران وکالت باشید تا به بررسی دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی و قوانین مربوط به آن بپردازیم.

دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی چگونه است؟

دسترسی غیرمجاز یکی از انواع جرایم امنیتی است که در اثر سوء استفاده از رایانه به وقوع می‌پیوندد که در این جرم؛ هکرها با اهداف مختلف همچون تفریح و خودنمایی، باج‌گیری یا تهدید صاحبان داده‌‌ها و جاسوسی، اطلاعاتی را که مجاز به مشاهده آن نیستند با نقص تدابیر امنیتی مورد بازبینی قرار می‌دهند.

بهتر است بدانید که دسترسی‌های غیرمجاز به شرح زیر هستند:

  • دسترسی به بخش یا کل یک سیستم کامپیوتری بدون داشتن حق و مجوز این کار
  • مداخلات اطلاعاتی همچون انسداد، آسیب رساندن، حذف، جایگزینی، تخریب و یا سرکوب و توقیف داده‌های کامپیوتری بدون مجوز
  • سوء استفاده از دستگاه‌ها
  • جلوگیری غیرقانونی از دسترسی به داده‌های شخصی
  • جعل هویت و کلاهبرداری الکترونیک

حال با ذکر موارد بالا، از آنجایی که گاهی ایمیل‌ها حاوی پیام‌های شخصی و محرمانه‌ای هستند، حفظ امنیت ایمیل شخصی و در امان نگه‌داشتن آن‌ها از دسترسی دیگران به صورت غیرمجاز، بسیار مهم است. چراکه وقتی شخصی دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی شما را به‌دست آورد، تمام اطلاعات مهم شما ممکن است در اختیار او قرار گیرد و اتفاقات ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد.

در ادامه به شما آموزش می‌دهیم که چگونه به سادگی، دسترسی غیر مجاز به ایمیل شخصی خود را پیدا کنید و جلوی تکرار آن را بگیرید.

روش های دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

مراحل پیدا کردن دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

همانطور که گفتیم، شما به راحتی می‌توانید دسترسی غیر مجاز به ایمیل شخصی خود را پیدا کنید و جلوی تکرار آن را بگیرید. لذا کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

  1. در ابتدا شما باید وارد حساب کاربری ایمیل شخصی خود شوید.
  2. سپس به انتهای صفحه بروید و روی جزئیات یا همان details کلیک کنید.
  3. حال شما باید نتایج را مرور کنید. پنجره ظاهر شده نشان می‌دهد که چه دستگاه‌هایی وارد سیستم شده‌اند؛ همچنین آدرس IP این دستگاه‌ها، زمان دسترسی و محلی که دستگاه‌ها در آن واقع شده‌اند نیز نمایش داده می‌شود.
  4. در این مرحله لازم است تا شما اکانت خود را ایمن کنید و برای خروج از همه این دستگاه‌ها، روی “Sign out all other sessions” کلیک کنید.
  5. توجه داشته باشید که رمز عبور خود را برای جلوگیری از ورود غیرمجاز در آینده تغییر دهید. اگر احتمال می‌دهید که در آینده ممکن است کسی دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی شما را داشته باشد؛ برای حفظ امنیت ایمیل، گذرواژه خود را تغییر دهید.

جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

شما برای اینکه امنیت حساب ایمیل خود را افزایش دهید و از دسترسی‌ غیرمجاز به ایمیل شخصی خود جلوگيری كنيد، یکی از بهترین روش‌های ممکن که می‌توانید انجام دهید؛ استفاده از قابلیت ۲step verification یا همان احراز هویت دو مرحله‌ای است که یک لایه امنیتی به حساب ایمیل شما اضافه می‌کند.

برای فعال کردن قابلیت ۲step verification لازم است شما:

  1. در ایمیل خود وارد بخش امنیت شوید و روی گزینه درستی‌سنجی دو مرحله‌ای کلیک کنید.
  2. سپس روی گزینه get started کلیک کنید.
  3. آدرس ایمیل و رمز عبور خود را وارد کنید.
  4. روی دکمه start setup کلیک کنید.
  5. یک شماره تلفن برای دریافت کد تأیید وارد کنید.
  6. حالا کد ۶ رقمی که در موبایل خود دریافت کرده‌اید را وارد کنید.
  7. تعیین کنید که آیا سیستم فعلی شما به‌ عنوان دستگاه معتبر برای ایمیل شناخته شود یا خیر
  8. در مرحله آخر گزینه confirm را انتخاب کنید تا ۲step verification با موفقیت برای حساب جیمیل شما فعال شود.

جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی

جرم دسترسی غیر مجاز به ایمیل شخصی

هركس به طور غيرمجاز به داده‌ها يا سامانه‌های رايانه‌ای يا مخابراتی كه به ‌وسيله تدابير امنيتی حفاظت ‌شده ‌است دسترسی يابد؛ به حبس از نود و يک روز تا یک سال يا جزای نقدی از پنج ميليون تا بيست ميليون ريال يا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

بطورکلی می‌توان گفت که قانون جرائم رایانه‌ای به شرح زیر است:

  • ماده ۱ قانون جرائم رایانه‌ای
    “هركس به طور غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی كه به‌ وسیله تدابیر امنیتی حفاظت‌ شده‌ است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهدشد.”
  • ماده ۱۰ قانون جرائم رایانه‌ای
    “هركس به طور غیرمجاز با اعمالی از قبیل مخفی كردن داده‌ها، تغییر گذر واژه یا رمزنگاری داده‌ها مانع دسترسی اشخاص مجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی شود، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.”
  • ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای
    “هركس به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید؛ چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جرای نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.”

با همه این تفاسیر، جرم دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی نیز حبس، جریمه نقدی یا هردوی این‌ها بسته به رأی قاضی می‌باشد.

نحوه شکایت از دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی چگونه است؟

همانطور که در ابتدا نیز گفتیم؛ دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی یکی از انواع جرائم رایانه‌ای است. شما برای ثبت شکایت در جرائم رایانه‌ایی، کار را باید مانند تمام جرائم دیگر پیش ببرید. لذا ابتدا به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و اقدام به ثبت شکواییه می‌کنید. پس از ثبت شکواییه، یک نسخه از آن را با خود به دادسرای جرائم رایانه‌ایی برده و ادامه کار را پیگیری کنید.

شایان ذکر است، باتوجه به این که جرائم سایبری از جمله جرائم جدید در حوزه حقوقی می‌باشد. بنابراین توصیه ما به شما این است که حتما از وکیل یا مشاوری متخصص در این امر استفاده کنید تا بتوانید ارتکاب جرم را راحت‌تر به اثبات برسانید و مشکلی برای شما پیش نیاید.

نحوه شکایت از دسترسی غیر مجاز به ایمیل شخصی چگونه است؟

باید ابتدا به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و اقدام به ثبت شکواییه کنید. پس از ثبت شکواییه، یک نسخه از آن را با خود به دادسرای جرائم رایانه‌ایی برده و ادامه کار را پیگیری کنید.

چه مواردی شامل جرایم دسترسی غیرمجاز به ایمیل شخصی می شود؟

موارد شامل: جعل هویت و کلاهبرداری الکترونیک سوء استفاده از دستگاه‌ها مداخلات اطلاعاتی همچون انسداد، آسیب رساندن، حذف، جایگزینی، توقیف داده‌های کامپیوتری بدون مجوز سوء استفاده از دستگاه‌ها و موارد از این قبیل می شود.

۴/۵ - (۶ امتیاز)