banner

طلاق غیابی چیست؟ همه چیز درباره طلاق غیابی

طلاق غیابی

همه افراد با واژه طلاق آشنا هستند و کمتر افرادی وجود دارند که با این مسئله حقوق آشنا نباشند. اما لزوما همه افراد درباره انواع طلاق اطلاعاتی ندارند. یکی از انواع طلاق‌ها که در این مقاله ایران وکالت قرار است درباره آن صحبتی داشته باشیم، طلاق غیابی است. که همانطور از نامش پیداش زوجین به صورت غیابی از هم جدا می‌شوند.

در واقع هنگام جاری شدن صیغه عقد میان زوجین، پیمان محکمی بسته می‌شود که تا سالیان سال رابطه‌ای عاشقانه و صمیمی داشته باشند. البته در طول زندگی ممکن است مشکلات و موانعی در بین راه شکل یابد که زن و مرد دیگر نتوانند دیگر ادامه بدهند و به فکر طلاق از یکدیگر باشند. البته نسبت به ماده ۱۱۰۶ مرد می بایست به صورت تمام و کمال نفقه همسرش را در حین طلاق پرداخت کند.

مطالعه بیشتر : مهریه عندالاستطاعه

شرایط عسر و حرج در طلاق غیابی

طلاق غیابی چگونه انجام می‌شود؟

بر اساس گفته دادگستری، هرگاه مرد مجهول المکان باشد یا در طولانی مدتی خانه را ترک کرده باشد، زن می‌تواند طلاق غیابی بگیرد. اما در صورتی این طلاق امکان پذیر است که زن دادخواست دادگاه نشانی حضور شوهر را مشخص کند. هنگامی که مرد شناسایی نشود از طریق روزنامه کثیرالانتشار آگهی چاپ می‌شود که تا افرادی که از وی خبر دارند، در دادگاه حضور پیدا کنند و اطلاعاتی را شرح دهند.

جالب است بدانید زمانی که نشانی از مرد مجهول المکان یافت نشد، دادگاه دستور خواهد داد تا در روزنامه کثیرالانتشار با مبلغ خواهان آگهی انتشار یابد و تاریخ انتشار تا یک ماه بیشتر نمی‌باشد.

پس از انجام مراحل فوق برای خوانده ابلاغ قانونی داده می‌شود تا در دادگاه برای طلاق حضور پیدا کند. اما اگر پس از این مرحله اخطاری صورت بگیرد و همچنان اتفاقی رخ نده، قاضی می‌تواند دادگاه را یک طرفه شروع کند و حکم طلاق را جاری نماید.

همچنین اگر این اتفاق برای زن بیفتد یا زن مجهول المکان شود، مرد با طی کردن مراحل فوق می‌تواند طلاق غیابی بگیرد. اما شایان به ذکر است که در شرایط معمولی مرد به راحتی می‌تواند از همسرش جدا شود اما زن باید دلیلی داشته باشد تا قاضی حکم را صادر کند.

گذشته از این اگر زوجین در خارج از کشور قرار داشته باشند و زن خواهان طلاق غیابی باشد و مرد مجهول المکان باشد، زن می‌تواند با به کمک بهترین وکیل طلاق یا بهترین وکیل خانواده، طلاق غیابی در ایران از همسر خود بگیرد.

نکات مهم درباره طلاق غیابی

پس از اتمام مراحل طلاق غیابی در صورتی که زن هنوز باکره باشد، می‌تواند بدون اجازه پدر ازدواج مجدد داشته باشد و به عقد فرد دیگری در آید.

همانطور که در اول صفحه مطالعه فرمودید، طلاق انواع مختلفی دارد که فقط یکی از روش‌های طلاق، طلاق غیابی است.

جالب است بدانید که بسیاری از افراد طلاق غیابی را قبول ندارند. اما کارشناسان دادگستری همواره این روش طلاق را آخرین راه برای جدا شدن می‌دانند. زیرا ممکن است زوجین دیگر راهی جز جدا شدن نداشته باشند و طلاق بهترین راه است.

طلاق غیابی چگونه انجام می‌شود؟

شرایط عسر و حرج در طلاق غیابی

جالب است بدانید شرایط عسر و حرج در طلاق غیابی مخصوص به زوجه یا زن خانواده است و برای او بیشتر این قانون پایه گذاری شده است.

طبق ماده ۱۳۰ قانون مدنی شرط عسر و حرج در طلاق بدین ترتیب شرح داده است:

زمانی که زوجیت باعث ایجاد عسر و حرج شود، در این هنگام زوجه می‌تواند به دادگاه مراجعه داشته باشد و درخواست طلاق را صادر کند، زمانی که دادگاه شرایط را درست تشخیص دهد و متوجه شود که فشار و سختی زندگی بر دوش زن است، دادگاه می‌تواند زوجه را طلاق دهد و از زندگی مشقت بار رهایی یابد.

نکات مهم درباره طلاق غیابی

موارد زیر جز شرایط عسر و حرج محسوب می‌شود

  • اگر زوجین به مدت زمان ۶ یا ۹ ماه متوالی به زندگی عادی خود ادامه دهند.
  • زوج اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی داشته باشد به گونه‌ای که به رابطه خانوادگی وی آسیب وارد کند و پزشک اون را به ترک مواد الزام کرده باشد. اما اگر زوج سرپیچی کرده باشد و دوران ترک را در پیش نگیرد، زوجه می‌تواند درخواست طلاق را مطرح کند.
  • در صورتی زوج مرتکب جرمی شود که به مدت ۵ سال در زندان سپری کند.
  • کتک و ضرب و شتم توسط زوج که زوجه را به ادامه زندگی خانوادگی سرد کند و تمایلی نداشته باشد.
  • اجتناب از رابطه جنسی، خیانت، توهین، اهانت و عدم وفاداری به تعهدات زناشویی یکی از بارزترین مواردی است که در عسر و حرج اتفاق می‌افتد.

اگر شرایط زوجه در موارد بالا نباشد، باید شرایط را برای کارشناسان دادگستری مورد بررسی قرار بگیرد و زمانی که کارشناسان شرایط را تایید کردند. زوجه می‌تواند درخواست طلاق غیابی خود را صادر کند.

نتیجه گیری

در این نوشته از سایت ایران وکالت سعی داشتیم درباره طلاق غیر حضوری و روش طلاق غیابی تمرکزی داشته باشیم تا هنگامی که زوجین به مشکلاتی در زندگی مشترک خود برخورد کردند و راهی جز طلاق را نداشتند را راهنمایی کرده باشیم. همچنین درباره شرایط طلاق غیابی اشاره داشتیم تا بهتر بتوانید در این باره تصمیم بگیرید یا اینکه میتوانید در این باره با بهترین وکیل خانواده مشورت کنید..

سوالات متداول در خصوص طلاق غیابی

چه زمانی زن می تواند طلاق غیابی بگیرد ؟

هرگاه مرد مجهول المکان باشد یا در طولانی مدتی خانه را ترک کرده باشد، زن می‌تواند طلاق غیابی بگیرد.

معروف ترین شرایط عسر و حرج چیست؟

کتک و ضرب و شتم توسط زوج، اجتناب از رابطه جنسی، عدم وفاداری به تعهدات زناشویی، توهین و خیانت می باشد.

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)