banner

لیست سیاهه جهیزیه چیست؟ و چگونه می‌ توان آن را تهیه نمود؟

لیست سیاهه جهیزیه

زن و شوهر بعد از ازدواج و شروع زندگی مشترک تازه متوجه نقص و اختلافات بین خود می‌شوند، این اختلافات که از عدم شناخت کافی نشات می‌گیرد، عامل اصلی جدایی می‌باشد. قبل از شروع زندگی مشترک بهتر است که به مشاور ازدواج مراجعه کنید تا با کمک گرفتن از او اختلافات کمتری را تجربه کنید و ببینید که آیا آن شخص انتخاب خوبی برای شما است یا خیر؟ یکی از مشکلاتی که بین زن و شوهر بعد از طلاق به وجود می‌آید، تقسیم اموال و دارایی آنهاست، که جهیزیه نیز از این موارد به حساب می‌آید. در ادامه این مبحث ایران وکالت به اصول این امر و لیست سیاهه جهیزیه می‌پردازیم.

اموال زن و شوهر بعد از طلاق

تهیه جهیزیه با توجه به قانون مدنی بر عهده مرد است، ولی با توجه به آیین و رسوم خانواده ها جهیزیه توسط زن و خانواده او تهیه می‌شود، و گاهی پسر برای خرید لوازم اصلی کمک می‌کند، برای مثال یخچال و فرش و گاز توسط او تهیه می‌شود، هرچند که این اتفاق برای همه نمی‌افتد و خیلی ها بر این باورند که تمامی لواز باید به وسیله خانواده عروس تهیه شود.

حال که این اقلام توسط زن تهیه شده بعد از طلاق امکان پس گرفتن جهیزیه توسط زن نیز وجود دارد ولی به شرطی که او از قبل لیست سیاهه جهیزیه را آماده داشته باشد. حال این سوال برای شما پیش آمده که لیست سیاهه جهیزیه چیست و چگونه تهیه می‌شود؟ با ما همراه باشید.

مطالعه بیشتر: بهترین وکیل مهریه

اموال زن و شوهر بعد از طلاق

لیست سیاه جهیزیه چیست؟

بعد از اختلافات بوجود آمده بین زن و شوهر هیچکس دسترسی به اموال دیگری نخواهد داشت، یعنی اگر هر چیزی به صورت قانونی به آنها انتقال داده نشده باشد، هیچ قانونی برای گرفتن سهم از دیگری و لیست سیاهه جهیزیه وجود ندارد، مگر مهریه برای زن و جهاز او که آن هم نیاز به طی کردن مراحل قانونی و ارائه مدارک لازم دارد.

جهاز اموال منقولی است که توسط زن تهیه و به منزل مرد آورده می‌شود و وی تنها می‌تواند از آن استفاده کند، و در صورت وارد شدن هرگونه خسارتی توسط مرد، باید عین همان کالا تهیه شود و یا خسارت وارد شده را پرداخت کند، برای نوشتن لیست سیاه جهیزیه لازم است که از اندازه تا کارخانه و تعداد، همه ذکر شود. در بهترین حالت این لیست باید قبل از ورود به منزل همسر تهیه و توسط او امضا شود.

نحوه تهیه لیست سیاهه جهیزیه

برای گرفتن جهیزیه زن باید به دادگاه و قاضی ثابت کند که مالکیت آن اموال با اوست، بنابراین بهتر است که قبل از بوجود آمدن هر اختلافی لیستی از این اموال را تهیه کند، برای مثال یک یخچال ساید (دوقلو) سه تخته فرش، یک دست مبل ۸ نفره و غیره را تهیه کرده، سپس توسط مرد امضا شود. خیلی ها می‌گویند که امکان این را ندارند که قبل از جدایی از همسر خود درخواست این کار را داشته باشند.

بهتر است بدانید که همه افراد در طول گذر زمان و با توجه به شرایط و اتفاقاتی که برایش رقم می‌خورد، لیست سیاهه جهیزیه هم جزء همین موارد است، ممکن است تغییر شخصیت داشته باشد، و همین موضوع می‌تواند یک دلیل محکم برای زن باشد. در جامعه ما حق و حقوق زن با مرد برابر نیست بنابراین باید قبل از بروز اختلافات تمامی آنها و لیست سیاهه جهیزیه را در نظر بگیرید تا کمترین آسیب را ببینید.

مطالب بیشتر: اخذ سند مالکیت

لیست سیاه جهیزیه چیست؟

عدم داشتن لیست سیاهه جهیزیه

گاهی افراد بدون هرگونه مطالعه ای اقدام به ازدواج می‌کنند و بعد از گذشت سالها زندگی با یکدیگر به مشکل می‌خورند، و تازه در آن زمان متوجه وجود این قوانین خواهند شد، در این صورت اگر مرد با رضایت خود به این امر که جهیزیه متعلق به او نیست، همه آن را به وی تحویل می‌دهد، که در این صورت نیاز به لیست سیاهه جهیزیه نیست همه چیز مسالمت آمیز حل می‌شود.

گاهی برعکس این مورد نیز وجود دارد، اینکه مرد بخواهد اموال زن را به او ندهد، در این صورت اولین قدم برای او، مراجعه به بهترین وکیل خانواده کاربلد و گرفتن مشاوره است، در صورت لزوم نیز می‌توان کار را به او سپرد بدون اینکه خودش را درگیر این مسائل کند حق و حقوق خود را باتوجه به لیست سیاهه جهیزیه بازگرداند.

در این پرونده، یک مورد دیگر به جز لیست سیاهه جهیزیه وجود دارد، آن هم امضای دو مرد از اقوام همسر است که مالکیت زن بر این اموال را تایید می‌کند. این شهادت می‌تواند کمک خوبی برای پس گرفتن جهیزیه باشد.

اموال زن و شوهر بعد از طلاق

مدت زمان استرداد جهیزیه

در صورتی که هیچکدام از مواردی که در بالا ذکر شد اعم از لیست سیاهه جهیزیه که توسط مرد امضا شده باشد، و یا شهادت دو تن از اقوام او (دو مرد) در دست نبود، داشتن فاکتور خرید اقلام جهیزیه می‌تواند در روند نتیجه دادگاه تاثیر بگذارد.

مطالب بیشتر: حذف نام همسر از شناسنامه

کلام آخر

هیچکس نمی‌داند که قرار است چه اتفاقی بی‌افتد، با استناد بر این جمله می‌توان جلوی بروز خیلی از اختلافات و مشکلات را گرفت، در کل قبل از شروع هر چیزی اگر تعیین کننده باشید، و خواسته های خود را به صورت واضح بیان کنید، نتیجه خوبی را خواهید گرفت.

در ازدواج نیز همینطور است، بعد از فروکش کردن احساسات و نمایان شدن اختلافات بین آنها، و تصمیم برای طلاق، درگیری هایی بوجود می‌آید که یکی از آنها اختلاف برای جهیزیه و لیست سیاهه جهیزیه است، با مطالعه مطلب بالا می‌توانید از نحوه حل کردن این مشکل مطلع شوید، چه بهتر که اطلاعات خود را بیشتر کنید و از بروز آن جلوگیری کنید.

سوالات متداول در خصوص لیست سیاه جهیزیه

آیا هنگام زندگی مشترک، امکان پس گرفتن جهیزیه وجود دارد؟

بله حین زندگی مشترک و اگر قصد طلاق گرفتن هم نداشته باشید، می توانید جهیزیه های خود را در هر زمانی پس بگیرید.

آیا کالا هایی که همسر برای کمک به تهیه جهیزیه خریده، در هنگام استرداد لیست سیاهه جهیزیه به خانم تعلق می‌گیرد یا خیر؟

اگرکالاها به عنوان هدیه باشند، می‌توان آن‌ها را پس گرفت. ولی اگر در سیاهه‌ای که همسر امضا کرده است، کالاها ذکر نشده باشد، آن‌ها متعلق به همسر است و خانم نمی‌تواند استرداد کند.

۲.۶/۵ - (۱۴۳ امتیاز)