دادگاه انقلاب نخستین بار در تاریخ ۰۵/۱۲/۱۳۵۷، با دستور امام خمینی (ره)، برای محاکمه زندانیان و متهمین انقلاب ۵۷ بنیان گذاری شد. پس از تصویب و تایید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دادگاه انقلاب به عنوان یکی از دادگاههای دادگستری دارای صلاحیت ذاتی رسمی شد.
بهترین وکیل دادگاه انقلاب ایران شخصی است که به تمامی مسائل و قوانین این نوع از دادگاهها مسلط است. ایران وکالت ، مرجع تخصصی و معرفی بهترین وکلای کشور، قصد دارد به معرفی چند تن از بهترین وکلای دادگاه انقلاب بپردازد. اما پیش از معرفی بهترین وکلا، بهتر است به انواع صلاحیت دادگاه، دعاوی دادگاه، وظیفه و نقش وکیل دادگاه انقلاب بپردازیم.
بهترین وکیل دادگاه انقلاب
شکایت از شخصی که تخلفی را انجام داده و بر اساس قانون اساسی کشور نیز جرم شناخته میشود و قاضی برای آن مجازات تعیین میکند را شکایت کیفری میگویند. شکایت کیفری از دادسرا و طرح شکایت مجرم و خطاب به دادستان آغاز میشود. شخص شاکی نیز باید شکواییه (شکایت) خود را علیه شخص دیگر، با ارائه مدارک و مشخص نمودن اطلاعات دقیق و نوشتن مشروح شکواییه، مطرح سازد.
با توجه به ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی، دادگاههای کیفری قادر به رسیدگی تمامی شکایتها و جرمهای کیفری میباشند تنها به جز مواردی که صلاحیت رسیدگی به آنها را مانند جرائم مستوجب سلب حیات در دادگاه کیفری یک، جرائم مربوط به دادگاههای نظامی، انقلاب، کودک و نوجوان ندارند.
دادگاههای حقوقی دادگاههایی هستند که افراد برای گرفتن جبران خسارات و حق خود به این دادگاهها مراجعه میکنند. بهترین وکیل دادگاه انقلاب شخصی است که در دعاوی حقوقی، ارتباط کاملی با حقوق مدنی افراد دارند. لازم به ذکر است دعاوی کیفری، که ارتباط مستقیم با نظم جامعه دارد، مجازات میشود اما در دعاوی حقوقی مجازاتی تعیین نمیشود.
خصوصیات بهترین وکیل دادگاه انقلاب
بهره مندی از وجود وکیل دادگاه انقلاب در مورد رسیدگی به دعاوی کیفری، بسیار پر اهمیت است و اگر بهترین وکیل دادگاه انقلاب ایران مجرب و با تجربهای اخذ کنید، میتواند بهترین دفاع را برای شما انجام دهد. دعوای کیفری به مسائلی مربوط میشود که برای مجرم دادگاه مجازاتی تعیین میکند اما در خصوص دعاوی حقوقی، دادگاه مجازاتی برای فرد در نظر نمیگیرد و فقط مجرم را به دادن حقوق قانونی ملزم میسازد.
در دعاوی کیفری به کمک بهترین وکیل دادگاه انقلاب، میتوانید دفاعیه تاثیرگذاری در دادگاه از خود ارائه دهید تا از عواقب کیفری ناشی از شکایت جلوگیری کنید. در دادگاههای انقلابی، نحوه ارائه شکایت، نوع و طرح شکایت، زمان طرح شکایت و اوراق مرتبط با آن از جمله لایحه دفاعیه، اظهارنامه، شکواییه و نحوه تنظیم و نگارش هر یک از آنها، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مسیر، یک وکیل دادگاه انقلاب، میتواند شما را راهنمایی کند.
انواع صلاحیت دادگاه انقلاب
- صلاحیت ذاتی
- صلاحیت محلی
- صلاحیت شخصی
دادگاه کیفری یک
دادگاه کیفری یک از دو مستشار و رئیس تشکیل شده است و با حضور دو عضو، جلسه به رسمیت شناخته میشود. در مواقعی که رییس حضور نداشته باشد، ریاست دادگاه بر عهده مستشاری است که سابقه قضائی بیشتری داشته باشد.
دادگاه کیفری یک صلاحیت رسیدگی به چه دعاوی را دارد؟
- جرمهایی مانند اعدام و قصاص که مجازات آنها موجب سلب حیات است.
- جرمهایی سنگین که مجازات آنها شامل حبس ابد است.
- جرمهایی که مجازات آنها شامل قطع عضو است.
- جرمهایی که مجازات آنها، منجر به پرداخت نصف دیه و بیشتر میشود.
- جرمهایی که شامل مجازات حبس تعزیری درجه ۱، ۲ و ۳ است.
- جرمهای مطبوعاتی و سیاسی
دادگاه کیفری دو
دادگاه کیفری دو جایگزین دادگاه عمومی جزایی سابق شدهاند. مطابق با ماده ۲۹۵ قانون آیین دادرسی کیفری، این دادگاه با حضور دو رئیس یا دادرس علی البدل در حوزه قضایی هر شهرستانی تشکیل میشود. دادگاه کیفری یک و دو، یک مرجع عمومی هستند.
دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به چه دعاوی را دارد؟
با توجه به ماده ۳۰۱ ، دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به همه جرمها، بجز مواردی که قانون در صلاحیت دیگر باشد، را دارد.
انواع صلاحیت دعاوی کیفری
صلاحیت ذاتی
برای اینکه مشخص شود دعوا در صلاحیت ذاتی چه دادگاهی است باید به طرح دعوا یا اتهام توجه کرد. موضوع دعوا را از سه جهت نوع، صنف و درجه میتوان بررسی کرد. منظور از نوع دعوا، موضوعی است که مرجع عمومی به آن رسیدگی میکند یا مرجع خصوصی به رسیدگی کردن به موضوع میپردازد. صنف دعوا حقوقی به همان دعوای کیفری گفته میشود. درجه نیز یعنی رسیدگی در صلاحیت دادگاه بدوی یا مرجع تجدیدنظر.
صلاحیت محلی
معمولا در اکثر موارد متهم را که در یک حوزه خاصی جرمی مرتکب میشود او را در دادگاهی محاکمه میکنند که جرم در آن حوزه رخ داده باشد.
صلاحیت شخصی
تشخیص شخصیت متهم نیز اهمیت دارد و باید مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا در برخی اس موارد، شخصیت متهم، تعیین کننده دادگاه انقلاب وی است. به طور مثال دادگاه افرادی که بالای ۱۸ سال سن دارند با دادگاه افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند، متفاوت است.
اخذ بهترین وکیل دادگاه انقلاب
حال که از اهمیت وجود یک وکیل دادگاه انقلاب آگاه شدید و با وظایف و نقش آنان آشنا شدید، اهمیت اخذ یک وکیل دادگاه انقلاب مجرب را بهتر درک میکنید. لازم به ذکر است که دادگاههای انقلاب، به دعاوی و مسائلی مختلفی رسیدگی میکنند که پیشنهاد میشود برای هر دعاوی خاصی، از وکیل متخصص آن دعاوی کمک بگیرید. البته دقت داشته باشید که بهترین وکیل دادگاه انقلاب ایران مشخصات زیر را نیز دارا باشد :
- تسریع روند پرونده
- حفظ اسرار موکل
- پیگیری و رسیدگی منظم به پرونده
- شفافیت در مسائل حقوقی برای موکل
- برخورد مناسب با موکل
- بروز بودن دانش و اطلاعات وکیل
در حالت کلی یک وکیل باید با فن بیان خوب و با رعیت ادب و احترام به بهترین شکل ممکن پرونده را پیش برده و با ارائه یک دفاعیه خوب بتواند موکل را به اهدافی که دارد برساند.
سخن آخر
همان طور که در مطالب گفته شده نیز مطالعه کردید پرونده های کیفری از پیچیدگی های زیادی برخوردارند بنابراین داشتن یک وکیل با تجربه در مسائل و جرایم کیفری میتواند سرعت بخش و نیز تاثیرگذار باشد. بهترین وکیل دادگاه انقلاب ایران با علم و تسلطی که نسبت به مسائل قانونی مربوطه دارد پس قادر است تا در دادگاه به بهترین شکل برای شما دفاعیه ای مطلوب را ارائه دهد و شانس موفقیتتان را بیشتر کند.
سوالات متداول در خصوص اخذ بهترین وکیل دادگاه انقلاب ایران
آیا دادگاه انقلاب مجاز به رسیدگی تمام امور است؟
خیر، این دادگاه کیفری بوده و فقط به جرایمی رسیدگی میکند که صلاحیت آن توسط قوه قضاییه مشخص شده است.
جرایم مرتبط با مواد مخدر در کدام دادگاه رسیدگی میشود؟
این دسته از جرایم در دادگاههای انقلاب رسیدگی میشوند.
ارسال پاسخ