در دادگاهها، دعاوی مطرح شده مرتبط به امور بانکی، دارای پیچیدگیهای مقرراتی و آیین نامهای زیادی است که برای حل این موضوعات لازم به اخذ وکیل بانکی است. بیشتر افراد دانش کافی در خصوص دستورالعملهای بانکی ندارند و اگر این افراد بدون راهنمایی گرفتن از وکیل بانکی، با مسائل بانکی برخورد کنند، منجر به بروز دعاوی بانکی میشود و در نهایت، ممکن است مجبور به پرداخت هزینههای سنگین به بانکها شوند. با وجود وکیل بانکی با تجربه و مسلط به امور، از رخ دادن چنین اتفاقی جلوگیری کنید.
دعاوی امور بانکی عموماً ناشی از قراردادهای منعقد شده بین مشتریان بانک و بانک بوده که در مورد عملیاتهای بانکی و در راستای اعطای تسهیلات بانکی انجام گرفته است. ایران وکالت ، مرجع تخصصی معرفی برترین وکلای کشور، در این نوشته قصد دارد شما را با وظایف وکیل بانکی و دعاوی مربوط به امور بانکی آشنا کند و چند تن از بهترین وکلای بانکی را به شما معرفی کند.
وکیل بانکی کیست؟
بهترین وکیل بانکی به شخصی گفته میشود که دارای عنوان پایه یک دادگستری است و به امور حقوقی مرتبط با بانک و تمامی جهات آن مسلط است. وکیل بانکی فردی است که در صورت بروز دعاوی بین مشتریان و بانک، در هر موردی، توانایی دفاع از موکل خود را دارد. بهترین وکیل بانکی باید همواره اطلاعات خود را آپدیت کند و با عملیاتها، قوانین و قواعد بانکی آشنا باشد.
بهترین وکیل بانکی به تمامی امور و قراردادهای بانکی مسلط است و بهتر است پیش از عقد هر قراردادی با وی مشورت کنید. بیشترین آمار دعاوی بانکی، مربوط به قراردادهای بانکی است به همین دلیل مشورت با یک وکیل بانکی، میتواند از بروز اختلاف تا حد زیادی جلوگیری کند.
دعاوی بانکی
دعاوی بانکی انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها، دارای شرایط متفاوت و ویژهای هستند. به دلیل وجود پیچیدگیهای زیاد حقوقی و بانکی، اکثر اوقات، رای صادر شده به نفع بانک خواهد بود و شخص متضرر، باید خسارتهای سنگینی بابت آن پرداخت کند.
عدم آگاهی کافی افراد از آیین نامههای گوناگون بانکی، که به طور مداوم از طرف بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار ابلاغ میشود، منجر به پرداخت خسارتهای سنگین به بانک می شود. با وجود چنین شرایطی، امیدواریم ضرورت اخذ وکیل بانکی را درک کرده باشید.
طبق گفته بهترین وکیل بانکی: برخی از دعاوی که مشتریان در دادگاههای حقوقی اقامه میکنند در جهات مختلفی است که دریافت خسارت و جرایم دیرکرد، خارج از حد معمول است که یکی از دلایل بروز دعوای بانکی و از نمونههای آن است. همچنین برخی از بانکها، روابط حقوقی و قراردادی را به خوبی برای مشتری خود، شفاف سازی نمیکنند که در نتیجه، منجر به بروز اختلاف خواهد شد.
بررسی انواع دعاوی بانکی
با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات بانک مرکزی و مصوبههای شورای عالی پول و اعتبار، دعاوی بانکی، که انواع مختلفی دارد ممکن است یکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود پایبند نباشد و درگیری یا مشکلات دعاوی در این راستا رخ دهد. در ادامه چند مورد از این دعاوی را نام بردهایم:
- دعاوی مربوط به اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه های بانکی
- دعوای مطالبه وجه تسهیلات معوقه
- دعاوی ابطال اجرائیه های صادره از واحد اجرای ثبت یا اجرای احکام
- دعاوی ارزی
- اختلافات در محاسبه سود
- پولشویی
- دعوای مطالبه وجه تسهیلات به انضمام سود و خسارات
- جریمه و وجه التزام بین بانک و اشخاص
- کارشناسی و ارزیابی ملک
- قرارداد فروش اقساطی
- تخلفات در اجرائیات ثبت
- قرارداد جعاله
- تسهیلات بانکی در قالب مشارکت مدنی
ضرورت اخذ وکیل متخصص امور بانکی
امروزه افراد از انواع ضمانت نامهها، تسهیلات، اعتبارات سندی و وامهای مختلف استفاده می کنند. این افراد در ازای تضمین بازپرداخت تسهیلات، املاک خود را در رهن بانک قرار میدهند؛ گفتنی است اشخاص ثالث نیز میتوانند املاک خود را در ازای تضمین بازپرداخت تسهیلات شخص دیگر، در رهن بانک بگذارند. از شایعترین عقدهایی که بانکها با مشتریان خود منعقد میکنند، عقد رهن است.
با توجه به اینکه افراد زیادی درخواست دریافت وام دارند و از طرفی بانکها منابع کافی ندارند، بانکها شروط زیاد و محدود کنندهای که به صورت یکطرفه تنظیم شده، به مشتریان خود ارائه میدهند و در پی آن جرایم دیرکرد متعدد و سنگینی را در نظر میگیرند. در برخی از موارد، مبالغ دیرکرد، سود و سایر هزینهها به اشتباه محاسبه میشود و حقوق افراد به شدت در معرض تضییع قرار میگیرد.
در این صورت با حضور و مشاوره افراد آگاه لازم است. در این صورت به کمک یک وکیل بانکی با تجربه، میتوان حتی اگر حکم صادر شده باشد، اجرائیههای مزبور آن را ابطال کرد و حتی اگر املاک به فروش رفته باشد، میتوان در صورت وجود شرایط قانونی، مزایده برگزار شده را ابطال کرد.
وثیقه بانکی
دریافت وثیقه یکی از روش های معمول برای بانکها در این نوع قراردادهای بانکی است. این کار برای اخذ تضمین و اطمینان بانک در بازپس گیری سود و تسهیلات آن است. از جمله وثیقههایی که برای بانک ها مورد قبول است سهام تایید شده بورس، دارایی های منقول همانند سپرده ها و ضمانتنامه ها است. گاهی اوقات نیز قرارداد های پیش فروش آپارتمان یا ملک نیز به عنوان وثیقه مورد قبول دادگاه ها قرار میگیرد.
یکی از نکات بسیار مهم در خصوص وثیقههای توثیق مازاد در رهن ملک بر ارزش آن است. این به این معناست که اگر ملکی در رهن بانکی باشد و ارزش آن ملک از سود آن بالاتر باشد و همزمان آن فرد در بانک دیگری اقدام به دریافت وام کند، مازاد ارزش آن ملک به عنوان یک وثیقه معتبر مورد قبول واقع میشود.
البته باید به این نکته توجه کرد که تایید رهن ملک به صورت مازاد ارز آن ملک است و استفاده از آن به عنوان وثیقه و رضایت بانکی که ملک را رهن کرده، مشروط به تسهیلاتی است که بدهی که معوق شدهای نداشته باشد.
مشاوره با بهترین وکیل بانکی
قراردادهای بانکی از نوع قراردادهای الحاقی و براساس نمونههای از پیش تنظیم شده توسط بانکها است که بدون تغییری توسط مشتریان قبول میشود. اما همانطور که گفتیم ممکن است بانکها ضوابط قراردادها را به خوبی شفاف سازی نکنند و منجر به بروز اختلاف شود. در این نوشته سعی کردیم اهمیت اخذ وکیل بانکی را برای شما بیان کنیم و با برخی از دعاوی بانکی شما را آشنا کردیم.
سوالات متداول
بهترین وکیل بانکی چه مهارتهایی دارد؟
یک وکیل مجرب توانایی فروش فاکتورینگ و گشایش در دعاوی بانکی و ضمانت نامهها را دارد.
وکیل بانکی کیست؟
شخصی دارای عنوان پایه یکم دادگستری که به امور مربوط به بانک کاملا مسلط است
ارسال پاسخ