کالاهای صادراتی یا وارداتی به کشور، طی انجام تشریفاتی ابتداعا باید از گمرک توسط مالک یا نماینده مالک ترخیص شوند. گاها لازم میشود هزینههایی اعم از کارشناسی کالا، باربری، انبارداری، تخلیه بار و هزینههایی از این قبیل پرداخت شود.
بهترین شیوه برای پیگیری و پرداخت روند ترخیص کالا از گمرک و همچنین صرفهجویی در زمان، سپردن امور وکالتی خود به یک مشاور مجرب و تفویض این امر مهم به بهترین وکیل ترخیص کالا است. برای ترخیص کالا از مناطق آزاد، بنادر و فرودگاههای کشور، قوانین مختلفی وجود دارد که نیازمند تجربه و دانشی فراتر از دانش ماست.
وجود یک وکیل مجرب میتواند رسیک از دست رفتن زمان و هزینه را به حداقل ممکن رساند. در ادامه با ما در ایران وکالت همراه باشید.
بهترین وکلای ترخیص کالا
برای ترخیص هر کالایی باید هزینههای ترخیص، کاملا در نظر گرفته و محاسبه شود. وکلای ترخیص کالا تمامی هزینهها را در بهینهترین حالت محاسبه کرده و همه اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا را بدون کم و کاست آماده میکنند. این هزینهها عمدتا شامل حقوق گمرکی، مالیات و سود و دیگر هزینهها میباشد.
یک وکیل مجرب و کاربلد ترخیص کالا از گمرک، با تمام راهکارهای ترخیص کالا اعم از مجوزهای لازم، تعیین مسیر دریافت کالا، کارشناسی سرویس مجازی، کورتاژ و غیره آشناست و سعی دارد تمامی موانع و مشکلات را اعم از اداری و غیر اداری، در کوتاهترین زمان ممکن حل کند.
وظایف وکیل ترخیص کالا چیست؟
بهترین وکیل گمرکی در ترخیص و تحویل کالا و یا انجام کلیه تشریفات گمرکی خلاصه نمیشود. این شخص وکیل، وظایفی همچون پرداخت عوارض گمرکی، امضای اوراق و اسناد در دفاتر و تکمیل کردن اظهارنامهها، تنظیم لیست مربوطه برای ترخیص کالا، دفاع از حقوق موکل یا صاحب کالا (تاجر، بازرگان)، اخذ رسید کالا و غیره بر عهده ایشان میباشد.
با توجه به وظایف وکلای امور گمرکی و استفاده از آنها، سرعت انجام امور تشریفات گمرکی بالاتر رفته و منجر به پایین آمدن هزینهها و صرفهجویی در زمان میگردد. چراکه با اخذ وکالت گمرکی و سپردن به وکیل، میتوانید براحتی تمامی تشریفات گمرکی را به ایشان واگذار کنید.
با استفاده از وکیلی مجرب برای مشاوره در امور ترخیص کالا، خاطری آسوده خواهید داشت، چراکه پیگیری مشکلات احتمالی حقوقی براحتی قابل حل خواهد بود. همچنین با بکارگیری وکیلی مجرب برای امور گمرکی و باکمک مشاورههای حقوقی لازم در تمامی حوزههای گمرکی برای شما، دیگر مشکلی در ترخیص کالا نخواهید داشت.
مراحل ترخیص کالا از گمرک یا تشریفات گمرکی
ثبت اظهارنامه در سامانه EPL
اولین قدم در ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک، تکمیل اظهارنامه در سامانه EPL و ثبت اطلاعات مربوط به کالا در این سیستم میباشد. این مرحله نیازی به مراجعه به صورت حضوری نبوده و آنلاین قابل انجام است. طبق دستورات درج شده در سایت رسمی گمرک (irica.gov.ir) برای ترخیص کالاها، ارائه اظهارنامه گمرکی و تمامی اطلاعات مرتبط با ترخیص کالا برای انجام آن ضروریست.
مدارک مورد نیاز برای اظهارنامه ترخیص کالا در گمرک
- کپی کارت بازرگانی معتبر
- بارنامه
- اظهارنامه واردات قطعی
- ترخیصیه
- فاکتور خرید
- گواهی مبدا
- اعلامیه تامین ارز
- مجوز ثبت سفارش
- پیش فاکتور
- پروانه بهرهبرداری
- بیمهنامه
- کاتالوگ و بروشور
- لیست عدل بندی
- پروانه صادراتی
- وکالتنامه رسمی و کارت حق العملکاری
- مجوزهای قانونی و مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا شامل گواهی بهداشت، انرژی اتمی، استاندارد، قرنطینه نباتی و غیره.
برای تکمیل فرم در سامانه دقت و تمرکز کافی را بکار بگیرید. همچنین شما به عنوان مالک کالا یا نماینده قانونی آن این فرم را پر میکنید و بدانید یکی از ضروریترین اطلاعاتی که در اظهارنامه پر میکنید، مبلغیست که شما برای حقوق ورودی پرداخت میکنید که در مرحله تکمیل اظهارنامه لحاظ میشود.
بنابراین در تکمیل اظهارنامه دقت لازم را خرج دهید تا دچار ضرر و زیان مالی نشوید و فرایند تکمیل فرم بیاشتباه انجام شود. در آخر این سامانه یک شماره سریال و یک شماره عطف میدهد. که از آن پرینت گرفته و در مراحل بعدی از آن استفاده کنید.
احراز هویت
در این مرحله دایره فنی گمرک، اسناد شما را بررسی کرده و در صورت تایید برای شما یک شماره ثبت (کوتاژ) تخصیص میدهد. این به این معنیست که اظهارنامه واردات یا صادرات کالا شما با یک شماره اختصاصی ثبت شده و سپس مهر میشود.
کنترل کالا
کالا شما در پروسه ترخیص کالا از گمرک، یکی از سه مرحله سبز، قرمز، زرد را طی میکند. مسیر زرد و قرمز نمایانگر این است که کالای شما توسط بازرسان و کارشناسان نیازمند کنترل است تا با استادی که شما ارائه کردهاید تطابق آنها بررسی شود.
پس از طی این ارزیابی، نوبت به بررسی کالای شما در بخش دایره ارزش، سوابق گمرکی، ارزش اظهاری و غیره میرسد.
اخذ مجوزهای مورد نیاز
در صورتی که کالای شما نیازمند مجوز ها و مدارک لازم جهت آزاد سازی کالا و گواهی نامه های تعیین شده توسط کارشناسان باشد، در این مرحله باید تکمیل شود.گواهی هایی از قبیل استاندارد، بهداشت، مخابرات ، قرنطینه، انرژی اتمی، تجهیزات پزشکی، جهاد، ، وزارت راه، مالیات و … از جمله آن ها هستند.
بررسی تعرفه و تطابق کالا توسط کارشناسان
در این مرحله، کارشناسان تعرفه گمرکی کالا را بررسی و آن را با اسناد کالا مطابقت میدهند.
همچنین این کارشناسان، نظارت مجددی به مجوزهای مرحله قبلی انداخته وآن را بررسی و مطابقت میدهند و در صورت عدم وجود مشکل، آن را امضا و تایید میکنند.
صندوق و صدور سند ترخیص
صاحب کالا پس از تایید نهایی، باید هزینه معین شده از جانب گمرک را بصورت نقدی پرداخت کرده و بعد از دریافت فیش پروانه سبز گمرک باربری ایشان صادر میشود. بعد از آن صاحب کالا میتواند اقدامات لازم را برای خروج کالا از گمرک استارت بزند.
انبارداری و مجوز بارگیری
بعد از صدور سند ترخیص کالا از گمرک، در حین تسویه با شرکت حمل و نقل، پس از دریافت قبض انبار و مدارک مورد نیاز آن، مجوز بارگیری از گمرک صادر شده و هزینه انبارداری بایستی پرداخت شود.
خروج کالا از گمرک
پس از طی تمامی مراحل فوقالذکر، صاحب کالا میتواند کالای خود را از گمرک دریافت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ایران وکالت ارتباط بگیرید. ممنون که تا اینجا همراه ما بودید.
ترخیص کالا از گمرک مهم ترین فرآیند یا مرحله در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می آید و این فرآیند بسته به قوانین و مقررات کشورها متفاوت می باشد.
انجام تشریفات گمرکی توسط شرکت طاها فیدار خلیج فارس در کوتاه ترین زمان یعنی ۷ تا ۱۵ روزکاری انجام می شود. تعریف ترخیص کالا چیست؟
ترخیص کالا از گمرک چقدر زمان می برد ؟
ارسال پاسخ