امور گمرکی از زیر شاخههای امور تجارت است. به دلیل پیچیدگی بالا باید توسط بهترین وکیل گمرکی که از آگاهی و دانش بالا در این امور برخوردار است، پیگیری و بررسی گردد. گمرک یک سازمان دولتی است که در واقع نقش مرزبان اقتصادی کشور را دارد. وظیفهی اجرای قوانین امور گمرکی و اعمال حاکمیت دولت در مبادی ورود و خروج کشور با این سازمان است.
بهترین وکیل گمرکی کیست؟
وکیل گمرکی به عنوان وکیل و نمایندهی صاحب اعتبار از سمت شرکت یا یک شخص حقیقی وظیفه دارد که امور قانونی ترخیص و صادرات و واردات کالا را انجام دهد. بهترین وکیل گمرکی یکی از زیر شاخههای وکیل تجاری بوده که تخصص بالایی دارد. از وظایف این وکیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخذ مجوزهای لازم از وزارت صنایع و بازرگانی و نیز معافیتهای گمرکی صادرات و واردات
- تسلیم کردن اظهار نامه برای واردات کالای مجاز
- معرفی کارگزار مورد اعتماد
- مشاوره در زمینهی واردات و صادرات قانونی
- مشاوره در بحث ترخیص، تخلیه و حمل و نقل کالا
انواع تخلفات گمرکی
تخلفات گمرکی بسیار گسترده میباشند و قوانین آن هر روز در حال تغییر و محدودتر شدن هستند. از این جهت در مواجه با مشکلات گمرکی حتما نیاز به حضور یک وکیل گمرکی را دارید که بر قوانین به روز حاکم بر امور گمرک مسلط باشد.
تخلفات گمرک در حقیقت نقص یا سعی در نقص قوانین گمرکی میباشند. تخلفات گمرکی به طور کلی به دو قسمت عام و خاص تبدیل میشوند که به شرح زیر میباشند:
- تخلفات عام: هر گاه شخص بر خلاف حقیقت کالایی را اظهار نماید و یا اوصاف صحیح کالا را به درستی اعلام نکند که مغایر با نظام نامه و قوانین گمرکی میباشد. چه باعث ضرر دولت شود یا نشود.
- تخلفات خاص: در واقع هنگامی رخ میدهد که تخلف باعث ضرر دولت شود.
تخلفهای گمرکی به ۴ دستهی اصلی تقسیم شده که به هر جداگانه خواهیم پرداخت. یک وکیل گمرکی باید از تمامی موارد زیر پا گذاشتن قانون گمرک مطلع و آگاه باشد. حال به توضیح مختصر هر یک از موارد میپردازیم.
تخلفات گمرکی مغایر با امور قانونی (عدم اظهار)
بهترین وکیل گمرکی باید از تخلفات سادهای چون عدم اظهار اطلاعات کافی داشته باشد. هنگامی که شخص یا صاحب کالا، اجناس مجاز را طبق دستور عملهای قانونی وارد کرده ولی همراه با آنها اجناسی دیگر چه مجاز و چه غیر مجاز را در میان بار گنجانده است.
باید گفت که به کالاهایی که طبق کنترل و پرداخت عوارض وارد میگردند، اظهار شده گویند. به کالاهایی که بدون مجوز و یا پرداخت گمرک به مرزها وارد میشوند، اظهار نشده گویند.
تخلفات گمرکی حاصل از نقص آیین نامه (تخلف انتظامی)
این تخلف زمانی رخ میدهد که شخص کالایی که ورود آن به کشور از طریق قانونی مانعی ندارد را از طریق غیر قانونی و بدون مجوز از راه مرز وارد کند. در این شرایط مسئول مربوطه یا رئیس گمرک با توجه به میزان مبلغ کل جنس، نیمی از آن را به عنوان جریمهی انتظامی گرفته و پس از آن اقدامات ترخیص کالا را انجام میدهد.
حال سوال اینجاست که چرا زمانی که ورود یک کالا آزاد میباشد، آن را از را قاچاق وارد مینمایند؟ باید گفت که صاحب کالا برای فرار از پرداخت عوارض ورود و ترخیص کالا چنین عملی را انجام داده تا سود هنگفتتری کسب نماید.
تخلفات گمرکی مغایر با قوانین گمرک (اقدام عملی)
زمانی که صاحب کالا بدون تسلیم اظهار نامه به گمرک، کالای تجاری را خارج کند. چه در حین عمل خروج چه بعد از خروج یافت گردد، تخلف است که به آن جرایم گمرکی گفته میشود.. همچنین اگر کالای مجازی را به عنوان کالای مجاز دیگر و به قصد فرار از عوارض تصویب شده ترخیص کند، مرتکب تخلف عملی شده است.
تخلف گمرکی که منجر به زیان مالی دولت شود
اگر پس از اعلام و قبل از ترخیص کالا مغایرتی پیدا شود که باعث زیان مالی دولت شود و نیاز به اخذ وجوه متعلقه باشد. در این صورت علاوهبر گرفتن اصل اختلاف مبلغ ترخیصی، مبلغی به عنوان جریمه از ۱۰ درصد تا ۱۰۰ درصد مقدار مابه التفاوت به تشخیص رئیس گمرک دریافت میگردد.
برای این نوع پروندههای تخلفات گمرکی بهتر است از وکیل گمرکی که در این امور تبحر دارد استفاده نمایید.
جمعبندی
با توجه به این مقاله از ایران وکالت، میتوان گفت که بهترین وکیل گمرکی شما را در تمامی مراحل ترخیص و روند قانونی پروندههای گمرکی همراهی میکند. همچنین با توجه به عدم نیاز به حضور شما در روند قانونی، به راحتی از طریق وکیل از جریان پرونده مطلع خواهید شد.
ارسال پاسخ