وکیل متخصص امور اراضی تا چه اندازه میتواند در پروندههای مختلف ملکی تاثیرگذار باشد؟ آیا میدانید بهترین وکیل اراضی کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟ بسیاری از افراد، ممکن است با وظایف و ویژگیهای این وکیل، آشنایی دقیقی نداشته باشند؛ به همین دلیل با مشاوره نگرفتن از وکیل اراضی، به نتیجه مطلوبی در پروندهها نخواهند رسید. در چنین مواردی متاسفانه، علاوه بر هزینه و زمان هدر رفته، فرد نمیتواند از حق و حقوق خود دفاع کند و با مشکلاتی متعددی روبرو میشود.
بهتر است افراد پیش از انعقاد قرارداد وکالت در بهترین موسسه حقوقی، اطلاعات لازم و دقیق را به دست یک وکیل متخصص در امور اراضی بسپارند. در این صورت جای هیچ نگرانی در خصوص وکالت و معامله نخواد بود. همه مردم می توانند با اخذ یک وکیل متخصص در امور اراضی، از هدر رفتن هزینه و زمان خود، جلوگیری کنند. ایران وکالت ، مرجع رسمی معرفی بهترین وکلای کشور، در این نوشته قصد دارد علاوه بر معرفی بهترین وکیل اراضی، به بررسی انواع دعاوی اراضی بپردازیم.
بهترین وکیل اراضی کیست؟
در ابتدا باید بگوییم که وکیل متخصص در امور اراضی و با وکیل پایه یک دادگستری تفاوت دارد. در تعریف وکیل اراضی باید بگوییم که این شخص، فرد متخصصی است که علاوه بر تحصیل در رشته حقوق، پروانه وکالت خود را از کانون وکلای مرکزی دریافت کرده است. لازم به ذکر است وکیلی میتواند اقدام به تنظیم و انعقاد قرارداد کند که پروانه وکالت او دارای اعتبار باشد. در مواردی که مدت زمان اعتبار پروانه کسب وکیل اراضی به پایان رسیده باشد، وی تا زمان تمدید اعتبار، حق انعقاد قرارداد ندارد.
وکیل متخصص امور اراضی باید به طور جامع و کامل در مباحث مختلف حقوقی و قوانین مربوط به آن تسلط داشته باشد. به این دلیل که بتواند در جلسات دادگاه، از موکل خود دفاع کند. بهترین وکیل اراضی باید دارای تجربه کافی در خصوص وکالت در پروندههای مختلف باشد و بتواند دعاوی موضوعات ملکی و پروندههای مرتبط به آن را به خوبی پیگیری کرده و مورد تحلیل قرار دهد. وکیل ماهر و با تجربه، این توانایی را دارد تا با تکیه بر تجربیات خود، از تمامی جزئیات مربوط به مراحل مختلف دادرسی آگاه بوده و آن را به موکل خود منتقل کند.
انواع دعاوی اراضی
دعاوی اراضی گستردگی بسیاری دارد و از چند جهت دارای تقسیم بندیهای متعددی است که طبق گفته بهترین وکیل اراضی که عبارتند از:
- اراضی بایر، دایر و موات
- از نظر محل وقوع: اراضی واقع در داخل محدوده شهری و اراضی خارج از محدوده شهری
- از نظر مالکیت : اراضی ملی، خصوصی و موقوفه
- از نظر کاربری : مسکونی، صنعتی، اراضی زراعی، باغات و سایر موارد.
در تقسیم بندی هر یک از موارد بالا، امکان تداخل بین یکدیگر وجود دارد. اما آنچه که اهمیت دارد، نحوه حل حقوقی این چنین مشکلات است که وکیل در آن تخصص دارد. هر یک از این دعاوی، مقررات و قوانین مخصوص خود را دارند و در مورد هر کدام از آنها، دعاوی مختص آن وجود دارد. گفتنی است زمانی که بین موارد بالا، تداخل ایجاد میشود، برای دفاع از حق خود و رفع ابهام، حتما به یک وکیل متخصص در امور اراضی مراجعه کنید.
یک وکیل متخصص امور اراضی باید چه ویژگی داشته باشد؟
بسیاری از مردم هنگام برخوردن به یک مشکل حقوقی سعی میکنند که تواناترین وکیل حقوقی را برای خود برگزینند تا بهترین نتیجه را بدست آورند. اما همیشه خواسته آنها عملی نشده و اشتباهاتی را انجام میدهند که شاید نتایج جبران ناپذیری برای پروندهها به همراه داشته باشند.
یک وکیل حرفهای باید ویژگیهایی را داشته باشد. در رسیدن به یک نتیجه مناسب بهتر در پروندهها کمک شایانی بکند. این وکیل باید دارای تخصص و دانش نسبت به کاری انجام میدهد باشد. بسیاری از از افراد ادعا میکنند که مهارت کافی را در زمینه پروندههای ملکی ندارند. پس دقت زیادی به عمل آورید تا از کمک یک وکیل مناسب و حرفهای در پروندههای خود بهره ببرید.
قانون اراضی شهری چیست؟
یک وکیل اراضی باید بر قوانین مربوط به اراضی شهری تسلط کاملی نیز داشته باشد. برای اینکه با این قانون آشنایی بیشتری پیدا کنیم باید تعریف مناسبی از اراضی مختلف شهری را نیز داشته باشیم. اراضی شهری به معنای زمینهایی هستند که در حوزه شهرها و یا شهرکها واقع شدهاند. اراضی موات شهری نیز زمینهایی هستند که تاکنون سابقه احیاء و یا عمران نداشته باشند. اراضی بایر شهری نیز به بخشهایی گفته میشود که سابقه عمران داشته ولی در طول زمان به آن حالت موات خود برگشتهاند. جدا از اینکه صاحبی داشته باشند یا خیر.
افرادی که طبق مدارک رسمی مالکیت از زمینهای موات داشتهاند به این شرط که مسکن و خانه مناسبی نداشته باشند، بر طبق قوانین و ضوابط مسکن و شهرسازی قادر هستند تا قطعه زمینی را از دولت بگیرند و بر روی آن احیاء یا ساخت و سازی انجام دهند. در صورت عدم احیاء و یا عمران زمین دوباره به دولت باز خواهد گشت.
نکات مهم درباره وکیل اراضی
- بر طبق ماده شش و هفت قوانین اراضی شهری کسانی که مالک قطعه زمینی بایر یا موات میشوند و مقدار زمینی که دارند بیش از حد نصاب تعیین شده در قانون است فقط میتواند یکی از آنها را نگه دارد.
- قیمتهای منطقه ای بر روی تقویم دولت تاثیر به سزایی دارد. بنابراین مالکین زمینها بایر شهری باید زمینهایی را که دولت نیاز دارد را به آن بفروشد.
بهترین وکیل اراضی کیست؟
یکی دیگر از چالشهای اساسی در امور اراضی این است که یک وکیل حرفهای را پیدا کرده و امور مربوط به آن را به او بسپاریم. میتوان با یافتن یک موسسه حقوقی معتبر از خدمات حقوقی یک وکیل خوب نیز بهره برد. این کار شانس شما را در موفقیت پروندههای اراضی بیشتر میکند. پیشنهاد ما به شما این است مقاله وکیل تصرف عدوانی را مطالعه کنید.
سخن پایانی
اگر شما به دنبال یک وکیل اراضی حرفهای هستید و نمیدانید که چطور یک وکیل با تجربهای مانند بهترین وکیل تصرف عدوانی پیدا کنید تا در پروندههای اراضی به شما کمک کند. توصیه ما این است که در اولین فرصت به موسسه ایران وکالت مراجعه کنید. تیم تخصصی ایران وکالت با سالها تجربه در زمینه ارائه خدمات قانونی میتواند به شما کمک کند تا بهترین انتخابها و تصمیمات را در امورات حقوقی خود بگیرید.
معرفی بهترین وکیل اراضی
- دکتر حمید احمدی راد: وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری دانشگاه شهید بهشتی.
- شاهین سرفراز راد: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی.
- الهه صبحی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی.
سوالات متداول
منظور از اراضی شهری چیست؟
اراضی شهری به معنای زمینهایی هستند که در حوزه شهرها و یا شهرکها واقع شدهاند.
وکیل اراضی کیست؟
شخصی که علاوه بر داشتن دانش حقوقی، پروانه وکالت خود را نیز از کانون وکلای مرکزی دریافت نموده و در امور مربوط اراضی فعالیت میکند.
ارسال پاسخ