banner

رفع ممنوع الخروجی

رفع ممنوع الخروجی

از اقدامات پیشگیرانه‌ای که در قوانین اکثر کشورها مانند کشور ایران پیش بینی شده، ممنوع الخروجی است که فرد به دلایل مختلفی مانند ارتکاب جرم، عدم اجازه همسر برای خروج از کشور و بدهی مالیاتی یا شخصی، ممنوع الخروج می‌شود و با پرداخت بدهی خود، کسب رضایت همسر یا تبرئه شدن و طی کردن دوران محکومیت خود می‌تواند به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام نماید.

همانطور که می‌دانید، قوانین کشورها متفاوت می‌باشد و هر کشوری مجموعه‌ای از رفتار و اعمال را مانع خروج از کشور می‌داند. در برخی از موارد نیز برای این که از سوء استفاده افراد جلوگیری شود و فرد متخلف نتواند از کشور فرار کند، قانون این حق را به دیگران داده است تا پس از اثبات ادعای خود، بتوانند حکم ممنوع الخروجی دیگران را دریافت کنند.

در برخی از موارد نیز با استفاده از قوانین کشور، دولت و برخی از ادارات اجازه ممنوع الخروج کردن افراد را دارند. همچنین، افرادی که قصد خروج از کشور را دارند، همواره این دغدغه را دارند که مشکلی برای خروج آن‌ها از کشور به وجود آید. زیرا گاهی پیش آمده است که فرد در فرودگاه و در آخرین لحظه متوجه ممنوع الخروجی خود می‌شود.

به همین دلیل در برخی از افراد، ترس از ممنوع الخروجی وجود دارد و در مورد نحوه رفع ممنوع الخروجی نیز اطلاعات کافی ندارند. افراد می‌توانند با بهره گیری از تجارب شخص وکیل ثبتی که به تمامی آیین نامه‌ها و قوانین ثبتی و حقوقی آشنایی دارد، بدون استرس امورات حقوقی خود در خصوص رفع ممنوعیت به ایشن بسپارند.

پس در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد ممنوع الخروجی و نحوه رفع ممنوع الخروجی، اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.

دلایل ممنوع الخروجی افراد

دلایل ممنوع الخروجی افراد

ممنوع الخروجی افراد می‌تواند دلایل مختلفی  باشد و هیچگونه جلسه رسیدگی برای ممنوع الخروجی و رفع آن صورت نمی‌گیرد، به همین دلیل، به طور معمول افراد اطلاعی از ممنوع الخروج بودن خود ندارند و در آخرین لحظه متوجه آن می‌شوند. دلایل مختلف ممنوع الخروجی افراد شامل موارد زیر می‌باشد:

  • بدهکاران بانکی، تجار و افرادی که واردکننده و صادرکننده کالا در کشور هستند، چنانچه به تعهدات خود عمل نکنند، با توجه به لایحه قانونی ممنوعیت خروج بدهکاران بانک‌ها، این اختیار به بانک‌ها داده شده است تا آن‌ها را ممنوع الخروج کنند.
  • سازمان امور مالیاتی با توجه به ماده ۲۰۲ قانون مرتبط با مالیات‌های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی را که بدهی مالیاتی قطعی دارند، پس از استعلام بدهی مالیاتی آن‌ها می‌تواند ممنوع الخروج کند.
  • اگر فردی متهم به انجام جرمی شده باشد، زمانی که پرونده در مراحل مقدماتی در دادسرا می‌باشد، با توجه به ماده ۱۸۸ قانون کیفری، اجازه  ممنوع الخروجی فرد به بازپرس پرونده داده می‌شود.
  • ممنوع الخروجی افراد کم تر از ۱۸ سال که اجازه پدر یا قیم خود را ندارند.
  • ممنوع الخروجی زنان متاهلی که اجازه شوهر خود را دریافت نکرده اند.
  • ممنوع الخروجی مرد به دلیل عدم پرداخت مهریه 
  • بستانکار نیز می‌تواند شخصی را که به او بدهی دارد، ممنوع الخروج کند.

برای رفع ممنوع الخروجی باید چه کار کرد؟

افراد به طور معمول می‌توانند به یکی از دلایل زیر، از کشور ممنوع الخروج شوند که برای رفع ممنوع الخروجی پس از اطلاع از آن باید اقداماتی صورت گیرد. راه‌های زیادی برای رفع ممنوع الخروجی فرد وجود دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می پردازیم.

در گام نخست، فرد یا سازمانی که قصد ممنوع الخروج کردن شخصی را دارد، باید بداند که می‌تواند به مدت ۶ ماه او را ممنوع الخروج کند و پس از آن، مجدد باید این ممنوعیت، تمدید شود در غیر این صورت با دستور دادستان کل کشور،  ممنوع الخروجی فرد رفع می‌شود. در موارد دیگر نیز با توجه به دلیل ممنوع الخروجی، فرد می‌تواند نسبت به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام کند.

به طور مثال، در صورتی که فردی به دلیل بدهی مالیاتی یا شخصی، ممنوع الخروج شده است با پرداخت بدهی خود می‌تواند، شرایط رفع ممنوع الخروجی خود را فراهم کند یا اگر خانم متاهلی اجازه شوهر خود را برای خروج از کشور نداشته باشد، با دریافت رضایت از او یا وکالت نامه محضری می‌تواند آن را رفع کند. 

مراحل رفع ممنوع الخروجی

مراحل رفع ممنوع الخروجی

همانطور که پیش‌تر گفته شد، فردی که به یکی از دلایل بالا ممنوع الخروج شده باشد با طی کردن مراحلی می‌تواند نسبت به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام نماید که به بیان این مراحل می‌پردازیم:

  • اگر یک فرد، جرمی مرتکب شده باشد و بازپرس پرونده به دلیل عدم دسترسی به او، حکم ممنوع الخروجی فرد را صادر کرده باشد، با معرفی فرد به بازپرس، رفع ممنوع الخروجی وی به مراجع مربوطه اطلاع داده می‌شود. 
  • اگز بازپرس پرونده، قرار مجرمیت و حکم ممنوع الخروجی فردی را صادر کند، مطابق با تبصره دوم ماده ۲۴۷، در مدت معین یعنی طی ۱۰ یا ۲۰ روز، فرد می‌تواند به حکم اعتراض کند و در صورتی که دادگاه موافقت کند، برای رفع ممنوع الخروجی خود اقدام نماید.
  • اگر فردی دارای بدهی مالیاتی باشد و به دلیل عدم پرداخت آن، ممنوع الخروج شده باشد، پس از این که بدهی خود را پرداخت کرد، می‌تواند به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام نماید.
  • اگر شخصی به دلیل عدم پرداخت مهریه یا موارد دیگر، بدهکار باشد و ممنوع الخروجی او ثبت شده باشد، در صورتی که بدهی خود را پرداخت کند، می‌تواند ممنوع الخروجی خود را رفع کند.
  • اگر شخصی با دستور بانک مرکزی کشور، ممنوع الخروج شده باشد، با اجازه بانک مرکزی می‌تواند از طریق وکیل اقدام به ثبت رفع ممنوع الخروجی خود کند.
  • افرادی که مشمولین نظام وظیفه هستند با تامین وثیقه مناسب می‌توانند از کشور خارج شوند.

برای مشاوره و راهنمای بیشتر می‌توانید با مشاورین ایران وکالت در ارتباط باشید.

برای رفع ممنوع الخروجی باید چه کار کرد؟

این سوال بستگی به موارد متعددی دارد. اگر شخص مرتکب جرم شده باشد و به علت عدم دسترسی به وی ، بازپرس حکم پرونده را صادر کرده باشد، با معرفی فرد به بازپرس، رفع ممنوع خروجی وی به مراجع مربوطه ارجاع داده می‌شود.

علت ممنوع الخروج چیست؟

علت ممنوع الخروجی می‌تواند دلایل زیادی از جمله فرار مالیاتی، عدم اجازه همسر، ارتکاب جرم و سایر موارد، داشته باشد که در این صورت فرد اجازه خروج از کشور را ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)