banner

لیست بهترین وکیل ثبتی + معرفی ۳ دعاوی ثبتی مهم

بهترین وکیل ثبتی

همواره یکی از پیچیده‌ترین مشکلات حقوقی که دامنه بسیار گسترده‌ای نیز دارد، مشکلات مربوط به امور ثبتی است. سازمان ثبت اسناد کشور که سابقه تشکیل آن به دوره قاجار برمی‌گردد. متولی قوانین امور ثبتی در کشور است. این سازمان وابسته به قوه قضاییه است. دفاتر رسمی ازدواج و دفاتر اسناد رسمی نیز زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستند.

بهترین وکیل ثبتی شخصی است که با قوانین و پیچیدگی‌های این راه آشنایی کامل دارد. ایران وکالت، مرجع رسمی معرفی بهترین وکلای کشور، در این نوشته قصد دارد علاوه بر معرفی چندین وکیل ثبتی برتر، شما را با وظایف بهترین وکیل ثبتی و انواع دعاوی ثبتی آشنا کند.

بهترین وکیل ثبتی کیست؟

به شخصی بهترین وکیل ثبتی گفته می‌شود که آشنایی کاملی با قوانین و آیین نامه‌های ثبتی و حقوقی داشته باشد. این شخص می‌تواند به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی کشور توسط موکل انتخاب شود. در چنین مواردی، شخص با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، شخصی را به عنوان وکیل رسمی جهت رسیدگی و انجام امور ثبتی انتخاب می‌کند.

روش دیگری که می‌توان بهترین وکیل ثبتی اخذ کرد این است که موکل، به یکی از وکلای دادگستری که دارای پروانه وکالت است، جهت انجام امور ثبتی به ادارات ثبت و دفاتر اسناد رسمی مراجعه می‌کند. بهترین وکیل ثبتی به وکیلی گفته می‌شود که به واسطه تسلطی که بر قوانین ثبتی دارد، دعاوی ثبتی موکل خود را پیگیری کرده و از حقوق او دفاع می‌کند.

به طور خلاصه می‌توان گفت که برخی از وکلای ماهر به امور ثبتی، اشتغال دارند؛ یعنی به طور کامل با قوانین حقوق ثبتی آشنایی دارند و حتی قادر هستند که مشکلات ناشی از ثبت سند رسمی، دعاوی انتقال سند و… را به خوبی حل و فصل نمایند و قطعا این مورد در افزایش تسهیل امور ثبتی؛ بی تاثیر نمی‌باشد.

بهترین وکیل ثبتی کیست؟

دعاوی ثبتی چیست؟

به یاد داشته باشید که منظور از دعاوی ثبتی، این است که اسناد و سایر مدارک به اختلافات و سایر چالش ها برخورد کرده باشد و این دسته از مشکلات در محاکم دادگستری مطرح شده باشد و متقاضیان هم به دنبال حل و فصل آن باشند.

بسیاری از افراد دعاوی ثبتی و دعاوی ملکی را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند اما لازم به ذکر است که این دعاوی، با یکدیگر تفاوت دارند. دعاوی ملکی مربوط به نفس ملک بوده و دعاوی ثبتی مربوط به عملیات ثبت سند است. ریزه کاری‌های قوانین ثبتی، نیاز به اخذ بهترین وکیل ثبتی با تجربه در دعاوی ثبتی را بیش از پیش پررنگ می‌کند. گفتنی است مرجع قانونی رسیدگی به دعاوی ثبتی، محاکم عمومی هر شهرستان است.

امور ثبتی چیست؟

برخی از افراد دغدغه این را دارند که امور ثبتی چیست و چه فرایندی را در بر می‌گیرد و در پاسخ باید گفت که انسان ها از بدو تولد تا لحظه مرگ با امور ثبتی سر و کار دارند؛ چرا که یک فرد متولد شده به شناسنامه نیاز دارد و در طول زندگی هم در مواقع خرید ملک، ازدواج، طلاق و… و در نهایت صدور گواهی فوت با اداره و امور ثبتی مواجه می‌شود.

پس نتیجه می‌گیریم که کسب اطلاعات درباره امور ثبتی را باید در اولویت خود قرار دهید و هرگز در راستای آن هم سهل انگاری به خرج ندهید.

انواع دعاوی ثبتی

بدیهی است که کلیه دعاوی از تنوع بسیاری برخوردار هستند و قطعا امور ثبتی هم از این امر مستثنی نمی‌باشد و در ادامه قصد داریم تا به شرح انواع آن بپردازیم:

۱) دعاوی ثبت املاک: این مورد به اعتراض ها و دعاوی ناشی از ثبت املاک، اعتراض به اصل درخواست ثبت اکلاک، اعتراض به حقوق ارتفاقی املاک، الزام به تفکیک، اختلافات ناشی از ابطال اسناد ملک و سایر قرارداد های رسمی و… می‌پردازد. برای مشاوره در این مسائل توصیه می‌شود که حتما با یک بهترین وکیل ملکی نیز مشورت کنید.

۲) دعاوی ثبت اسناد: به طور خلاصه می‌توان گفت که دعاوی ثبت اسناد شامل اعتراض بع ثبت سند، الزام به ثبت تولد، اصلاح و ترمیم شناسنامه، تغییر نام و سن، حذف نام همسر سابق در شناسنامه، رفع ممنوع الخروجی و… اشاره می‌کند.

۳) دعاوی مربوط به اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا: در برخی از مواقع، بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که اسناد موجود جعلی هستند و نسبت به این موضوع هم اعتراض دارند؛ در این راستا دعاوی مربوط به اجرای سند رسمی صورت می‌گیرد.

انواع دعاوی ثبتی

مرجع رسیدگی به دعاوی ثبتی کدام سازمان دولتی است؟

به این دلیل که سازمان ثبت اسناد و املاک تحت نظر وزارت دادگستری است، در این صورت برای هرگونه طرح شکایت یا ثبت مشکلات ثبتی باید به محاکم عمومی دادگستری درخواست بدهید و به آن ها باید حق رسیدگی بدهید. در ضمن بر طبق ماده ۲۵ قوانین رسیدگی به دعاوی ثبتی قانون اساسی کشور، در پرونده‌های خاص نیز شورای ثبت عالی نیز صلاحیت رسیدگی به نوع از پرونده ها را بدست آورد که تشخیص صلاحیت نیز به عهده وزارت دادگستری است.

وظایف بهترین وکیل ثبتی

در مرحله اول، بهترین وکیل ثبتی باید توانایی مشاوره حقوقی و راهنمایی در خصوص بحث و موضوعی که به او مراجعه می‌شود را داشته باشد. بهترین وکیل ثبتی با تجربه، باید پس از قبولی وکالت، امور مربوط به پرونده را رسیدگی کند و کارهای لازم را انجام دهد. وکلای حرفه‌ای باید منظم باشد تا زمان‌های رسیدگی و مواعد قانونی را از یاد نبرده و در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهد. معمولا اموری که به بهترین وکیل ثبتی محول می‌شود، بیشتر در خصوص ثبت املاک یا تنظیم اسناد ملکی است.

گفتنی است که وکیل امور ثبتی، به امور بسیار سنگین و البته حساسی اشتغال دارند و برخی از وظایف و خدمات آن ها هم به ترتیب ذیل است:

  • در قدم اول، لازم است که وکیل مربوطه، با کلیه امور و قوانین ثبتی، قوانین مدنی و… آشنایی داشته باشد و تمام تلاش خود را در راستای حل مشکلات موکلان خود؛ به کار بگیرد.
  • در وهله بعدی هم بهتر است که کلیه جزئیات پرونده را به خوبی مطالعه کرده و به خاطر بسپارد تا بتواند از موکلان خود، به خوبی دفاع نماید.
  • در قدم آخر هم کلیه اسناد مربوطه و مدارک موجود را برای احقاق حق آماده کند و خود را هم به موقع در جلسات دادرسی حاضر نماید.

ویژگی های بهترین وکیل امور ثبتی

  • دانش و سواد حقوقی: مطابق آمار، سالانه بیش از هزار دانشجو در رشته حقوق فارغ التحصیل می‌شوند و اتفاقا بسیاری از آن ها هم به بازار کار راه پیدا می‌کنند، اما برخی از این افراد هم بر قوانین و ماده های حقوقی مسلط نیستند که قطعا این امر منجر به مشکلات فراوانی خواهد شد؛ بنابراین بهتر است که بهترین وکیل ثبتی را برای خود انتخاب نمایید.
  • داشتن تجربه: پیش از انتخاب وکیل ثبت اسناد، بهتر است که سوابق و تجربه کاری آن ها را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید و همواره از افراد با تجربه و البته خبره کمک بگیرید.

بهترین وکیل ثبتی در چه زمینه ای کار می کند؟

به طور خلاصه م‌ توان گفت که وکیل دعاوی ثبتی با اداره های ثبت اسناد و املاک کشور، در ارتباط است و بدیهی است که فرایند مهمی اعم از انتقال سند، به نام زدن و… را هم بر عهده دارد.

از دیگر وظایف رایج وکلا امور ثبتی، می‌توان به ثبت ازدواج، طلاق و حتی در برخی از مواقع حق اختراع؛ اشاره کرد.

چگونگی رسیدگی به دعاوی ثبتی

پیش از به ثبت رساندن دعاوی ثبتی، بهتر است که با مراجع صالح آن بیشت آشنا شوید و در غیر این صورت با مشکلاتی اعم از رد خواست، سقوط دعوا و… مواجه خواهید شد:

  • دعاوی ناشی از ثبت املاک: گفتنی است که اگر با مشکلاتی اعم از مفقود شدن سند، اعتراض سند و… دست و پنجه نرم می‌کنید؛ لازم است که شکایات خود را در مرجع صالح یا همان محاکم عمومی؛ به ثبت برسانید.
  • دعواهای ناشی از ثبت و اسناد، ابطال و حتی اصلاح سند: به یاد داشته باشید که این دسته از دعاوی، باید در همان دفترخانه های ثبت و صدور سند ملک؛ صورت بگیرد.
  • دعاوی ناشی از اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا: برخی از افراد دغدغه این را دارند که چه طور باید به مسائلی اعم از جعل سند و… رسیدگی نمایند که در این صورت باید از طریق محاکم عموی اقدام نمایند.مرجع رسیدگی به دعاوی ثبتی

فرق دعاوی ثبتی و ملکی

امکان دارد که شما عزیزان هم هیچ گونه تفاوتی را در میان دعاوی ثبتی و ملکی، قائل نباشید و قطعا این طرز تفکر کاملا اشتباه می‌باشد؛ چرا که دعاوی ملکی به ذات ملک مرتبط است و شامل اجاره، صلح، خرید و فروش و… می‌شود و در مقابل هم مقصود از دعاوی ثبتی هم همان قرارداد ها و تشریفات مرتبط با ملک است.

چرا باید وکیل داشته باشیم؟

فراموش نکنید که وکیل داشتن منجر به تسهیل کار و حتی آسودگی خیال شما می‌شود و البته مزایای بی شماری هم دارد که برخی از آنها هم به شرح ذیل می‌باشد:

  • صرفه جویی در وقت و انرژی: داشتن یک وکیل خبره و ماهر، به شما کمک می‌کند که از رفت و آمدهای اضافی پرهیز کنید و قطعا این امر در افزایش انرژی و وقت و شما بی تاثیر نخواهد بود.
  • نحوه انعقاد صحیح قرارداد ها و لایحه های حقوقی
  • انجام مذاکرات هدفمند در جهت مصالحه و حتی جلب رضایت شاکی ها
  • دفاع موثر و در نهایت احقاق حق موکل

چگونه بهترین وکیل ثبتی تهران را پیدا کنیم؟

بدیهی است که کلیه عزیزان به دنبال بهترین وکیل تهران هستند که کارهای ثبتی نیز انجام دهد و در این راستا هم بهتر است که از عوامل رایجی اعم از جست و جو در اینترنت، شبکه های اجتماعی، پرس و جو از اطرافیان و… با بهترین وکیل ثبتی آشنا شوید.

چگونه بهترین وکیل ثبتی تهران را پیدا کنیم؟

هزینه بهترین وکیل دعاوی ثبتی

شایان ذکر است که پس از آشنایی با بهترین وکیل ثبتی، وظابف و مزایای آن نوبت به کسب اطلاعات درباره هزینه وکیل دعاوی ثبتی می‌رسد و البته ما قادر به ارائه جزئیات در این مورد نمی‌باشیم؛ چرا که نرخ این امر به عوامل بسیاری از قبیل تجربه وکلا، میزان پیچیدگی پرونده و… وابسته می‌باشد و جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر؛ بهتر است که به طور حضوری با وکلای مربوطه به توافق برسید.

هزینه های بهترین وکیل ثبتی در ایران بستگی به موارد مختلفی دارد، از جمله نوع مشاوره و خدمات لازم برای ثبت برند، شرکت یا اموال، و نیز تجربه و شهرت وکیل مورد نظر. در ایران، برای ثبت برند در مراجع مختلف، هزینه‌های متفاوتی از جمله هزینه ثبت نام، هزینه انتشار آگهی در روزنامه، هزینه صدور گواهی ثبت و… محاسبه می‌شود.

به طور کلی، هزینه های وکیل ثبتی در ایران بین ۲ تا ۱۰ میلیون تومان می‌تواند باشد. البته این مبالغ قابل تغییر هستند و بسته به شرایط وکیل و نوع خدماتی که ارائه می‌دهد، می‌تواند تغییر کند. لذا بهتر است قبل از انتخاب وکیل، با وی در مورد جزئیات قیمت‌ها و خدمات مورد نیاز صحبت کرده و قبل از انجام کار، قیمت نهایی را مشخص کرده و قراردادی شفاف و دقیق برای خدمات وکالت امضا کنید.

جمع بندی

در کل مشکلات مربوط به ثبت اسناد یکی از پیچیده ترین مسائل حقوقی در ایران به شمار می‌رود. همچنین فقط با صرف اینکه با قوانین آن آشنایی دارید نمی‌توانید در این زمینه کاملا موفق باشید. پس در این صورت برای رسیدگی به امور ثبتی شما نیاز به یک بهترین وکیل ثبتی خبره دارید.

هدف ما در این مقاله این بود که شما را با بهترین وکیل ثبتی و مزایای آن بیشتر آشنا کنیم و اکنون به منظور کسب اطلاعات بیشتر؛ می‌توانید به سایت ما مراجعه بفرمایید.

سوالات متداول درخصوص بهترین وکیل ثبتی

کدام سازمان صلاحیت رسیدگی به دعاوی ثبتی را دارد؟

محاکم عمومی‌ دادگستری صلاحیت رسیدگی به این امور را دارند، مگر در شرایطی که این سازمان صلاحیت رسیدگی را به شورای عالی ثبت واگذار کند.

مهمترین ویژگی یک وکیل حرفه ای چیست؟

تسلط به امور مربوط به حقوق و قوانین مربوط به حوزه مربوطه با جزییات دقیق یکی از اصلی ترین مشخصه های یک وکیل با تجربه و خوب است.

وکلا امور ثبتی بر چه اموری مسلط هستند؟

این دسته از متخصصان، بر کلیه امور و قوانین مدنی، مالیاتی، ثبتی و... تسلط دارند.

چه طور می‌توانیم وکیل امور ثبتی شویم؟

دیهی است که این دسته از افراد باید فارغ التحصل رشته حقوق و یا فقه و حقوق باشند و قوانین امور ثبتی هم علاقه مند باشند.

۴.۸/۵ - (۱۰ امتیاز)