banner

تصادفات منجر به جرح

تصادفات منجر به جرح

همه ما می‌دانیم که در تصادفات رانندگی، ضرر و زیان بسیار زیادی به رانندگان تحمیل ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. در بهترین حالت، خودرو دچار خسارت ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود و این یک صدمه‌ی ‌مالی برای فرد، تلقی ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. اما در تصادفات منجر به جرح، تصادف شدید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر بوده و فرد دچار جراحت می‌شود.

برابر ماده‌ ۸۷ آیین نامه راهور، راننده‌ی هروسیله‌ی نقلیه‌ای که مرتکب تصادفات منجر به جرح یا فوت شود؛ موظف است بلافاصله خودرو را در محل تصادف متوقف کند و با نصب علائم ایمنی و هشدار دهنده، رانندگان وسایل نقلیه دیگر را از وقوع تصادف آگاه کند.

در ادامه همراه ما در ایران وکالت باشید تا به بررسی قوانین تصادفات منجر به جرح و نحوه رسیدگی به این نوع تصادفات بپردازیم.

نحوه‌ رسیدگی به تصادفات‌‌‌‌‌‌‌ منجر به جرح چگونه است؟

در صورتیکه افراد در تصادف دچار جرح یا همان آسیب جسمی گردند، تصادفی که اتفاق افتاده است تصادف جرحی و از نوع تصادفات منجر به جرح می‌باشد. برای رسیدگی به تصادف منجر به جرح، ابتدا یک افسر راهنمایی و رانندگی در محل تصادف حضور ‌‌‌‌‌‌‌می‌یابد و قبل از هر کاری، اقدام به کشیدن کروکی خواهد کرد.

در مرحله‌ بعد؛ افسر گزارشی را از نحوه‌ی وقوع حادثه تهیه خواهد کرد و در حین انجام این اقدامات توسط افسر، مجروحان حادثه به بیمارستان منتقل‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند تا درمان شوند. پس از طی شدن مراحل ذکر شده؛ پرونده‌ی این تصادف در دادسرا تشکیل می‌شود و قاضی آن ‌را به همراه مدارک لازم برای دادگاه کیفری ‌‌‌‌‌‌‌می‌فرستد تا حکم ‌نهایی صادر شود.

پس از تشکیل پرونده در تصادفات منجر به جرح در دادگاه، طرفین تصادف می‌توانند با مراجعه به دادسرای عمو‌‌‌‌‌‌‌می‌ و انقلاب، خودروهای توقیف شده خود را با انجام برخی مراحل قانونی تحویل بگیرند.

برای کمک و مشاوره در چنین حوادث و تصادفاتی، می‌توانید از تجارب یک بهترین وکیل تصادف مجرب بهره گیرید.

نحوه‌ رسیدگی به تصادفات‌‌‌‌‌‌‌ منجر به جرح

قوانین دیه‌ تصادفات منجر به جرح چگونه است؟

تصادفات منجر به جرح ‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند یک حادثه‌ی بزرگ، ‌برای افراد به حساب بیاید که قانونگذاران نیز قوانین زیادی را در خصوص آن وضع نموده‌اند:

در نظر داشته باشید که اگر در زمان تصادف، شاکی وجود نداشته باشد و توافق صورت بگیرد و یا اینکه خسارت وارده مالی و کم باشد، نیاز‌ی به کروکی پلیس نیست و بیمه، خسارت شما را قبول می‌کند. اما در تصادفات منجر به جرح، موضوع فرق می‌کند و باید در این زمینه پرونده‌ای متناسب با شدت جرح، تشکیل شود.

برای آگاهی و اطلاع از دیه تصادف می‌توانید کلیک کنید. ضمنا می‌توانید برای راهنمای و مشاوره از میزان دیه تصادفات، با بهترین وکیل دیه حاذق مشورت کنید.

در واقع مطابق ماده‌ ۱۶ قانون اصلاح قانون بیمه‌ اجباری؛ مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث به شرح زیر است:

  • در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت، بیمه‌گر وسیله‌ی نقلیه‌ی مسبب حادثه و یا صندوق تأمین خسارت‌های بدنی، حسب مورد موظفند پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و در صورت لزوم گزارش سایر مقامات انتظامی و پزشکی قانونی؛ بلافاصله حداقل پنجاه درصد از دیه‌ تقریبی را به اشخاص ثالث زیان‌دیده پرداخت نموده و باقیمانده‌ آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه بپردازند.

چه مدارکی برای رسیدگی به تصادفات منجر به جرح لازم است؟

چه مدارکی برای رسیدگی به تصادفات منجر به جرح لازم است؟

مدارکی که برای رسیدگی به تصادفات منجر به جرح لازم است به شرح زیر می‌باشد:

  1. اصل و تصویر بیمه‌نامه شخص ثالث مقصر حادثه
  2. تصویر برابر اصل شده گزارشات مقامات انتظامی اعم از اولیه و نهایی
  3. اصل و تصویر گواهینامه مقصر حادثه
  4. تصویر برابر اصل شده اوراق بازجویی جهت قبولی تقصیر طرفین حادثه
  5. اصل و تصویر کارت شناسایی و شناسنامه مالکیت وسیله‌ی نقلیه
  6. تصویر برابر اصل شده گزارش پزشکی قانونی جهت مصدومین
  7. اصل و تصویر کارت ملی راننده مقصر حادثه
  8. تصویر برابر اصل شده گزارش کاردان فنی تصادفات یا کارشناسان رسمی دادگستری

مجازات تصادفات منجربه جرح چگونه است ؟

قانونگذاران برای تصادفات منجر به جرح، مجازات مشخصی را در نظر گرفته‌اند. طبق قانون اگر به دلیل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بی‌احتیاطی،‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌عدم دقت و توجه کافی، عدم رعایت قوانین رانندگی، عدم مهارت در رانندگی، رعایت نکردن نظامات دولتی و شخصی باعث تصادف شود و این تصادف به کسی آسیب جسمی برساند؛ مرتکب، به حبس از یک تا پنج ماه و پرداخت دیه‌ فرد مصدوم در صورت مطالبه‌اش محکوم ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

لازم به ذکر است که مجازات‌های سخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری نیز در این خصوص تعیین شده‌اند که به شرح زیر ‌‌‌‌‌‌‌می‌باشند:

  • اگر تصادف باعث ابتلای فرد به یک مرض لاعلاج یا سبب از کار افتادن یکی ازاجزای بدن شود که با کمک آن؛ نیاز‌‌‌‌‌‌‌‌های ضروری مرتفع می‌گردد.
  • همچنین از بین رفتن یکی از حواس، سقط جنین، تغییر ظاهر دائمی اعضای بدن یا صورت موجب حبس از دو ماه الی یک سال می‌شود.
  • چنانچه صدمه‌ی ناشی از تصادفات منجر به جرح باعث وضع حمل زودتر از موعد زن، ضعف دائمی یکی از اعضای بدن و یا زائل شدن بخشی از عضوی شود که از کار نیفتاده است، مرتکب آن به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت دیه‌ی مصدوم محکوم ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

مجازات تصادفات منجربه جرح چگونه است؟

چنانچه تصادف رانندگی به علت یکی از موارد زیر رخ داده باشد؛ مرتکب، به بیش از دو سوم مجازات مصرحه در قوانین تصادفات منجر به جرح محکوم شده‌‌‌‌‌‌‌ و ممکن است قاضی او را تا پنج سال ازحق رانندگی محروم کند:

  1. رانندگی در حالت مستی
  2. عدم داشتن گواهینامه
  3. رانندگی با سرعت زیاد
  4. آگاهی از استفاده خودروی معیوب
  5. عبور در محل‌های ممنوعه

مفهوم صندوق تأمین خسارت بدنی در تصادفات منجر به جرح چیست؟

در بسیاری از پرونده‌های تصادفات منجر به جرج، دیده شده که فرد حادثه دیده به دلایلی نمی‌تواند از راه‌های معمول دیه‌ خود را دریافت کند. دلایلی همچون: تمام شدن و یا فقدان بیمه‌نامه راننده خاطی، بیمه نبودن خودرو، متواری و یا شناخته نشدن راننده خطاکار.

در چنین مواردی؛ قانون به جهت حمایت از فرد خسارت دیده در تصادفات منجر به جرح، صندوق تأمین خسارت بدنی را در نظر گرفته است. به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت موارد ذکر شده خارج از شرایط بیمه‌نامه باشد، توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت خواهد شد.

درنظر داشته باشید؛ در سال‌های اخیر به دلیل پر رنگ شدن حضور بیمه‌ها در کشور در صورت بروز تصادفات منجر به جرح، این شرکت‌های بیمه هستند که باید خسارت را جبران کنند. زیرا شرکت‌های بیمه در قالب تعهدات قراردادی، موظف هستند که دیه‌ مصدومان را مطابق مقررات پرداخت کنند و از این جهت مسئولیتی متوجه راننده‌ی بیمه‌گذار نخواهد بود.

امید است با توصیه‌ها و توضیحاتی که در مقاله ارائه دادیم از قوانین و شرایط مربوط به تصادفات منجر به جرح آگاه شده باشید.

نحوه رسیدگی به تصادفات منجر به جرح چگونه است؟

رسیدگی به تصادف منجر به جرح یا تلفات بدنی توسط افسر راهنمایی و رانندگی و سپس دادگاه کیفری دو انجام می شود برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

مجازات تصادف منجر به جرح چیست؟

مجازات تصادف رانندگی منجر به جرح شامل حبس و جزای نقدی می باشد برای دریافت اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)