banner

مجازات مزاحمت در فضای مجازی

مجازات مزاحمت در فضای سایبری

مجازات مزاحمت در فضای مجازی به چه دلیلی مهم است؟ با پیشرفت تکنولوژی و استقبال فراروان مردم از دنیای سایبری باعث شده است هر نوع افرادی وارد این دنیا شده باشند، از این رو ممکن است برخی از افراد قصد مزاحمت در شبکه های مجازی مانند واتساپ، تلگرام، اسنپ چت، اینستاگرام و غیره را برای کاربران داشته باشند.

به همین علت قانون، مجازات مزاحمت در فضای مجازی را تصویب نمود تا کاربران همواره بتوانند بهترین بهره را از دنیای اینترنت ببرند. ما در این مقاله از سایت ایران وکالت قصد داریم درباره چگونگی مجازات مزاحمت در فضای مجازی و انواع آن توضیحی داشته باشیم تا درباره مجازات دنیای سایبری بیشتر آشنا شوید.

تعریف مجازات مزاحمت در فضای مجازی

 وکلاء درباره جرایم رایانه‌ای می‌گویند: با مطالعه جرایم سایبری، در می‌یابیم که برای شکایت کردن علیه مزاحمین قوانین و شرایطی را در نظر گرفته‌اند که یکی از عناوین این شکایت مجازات مزاحمت در فضای مجازی است.

انواع مزاحمت‌ها چگونه است؟

ممکن است در این باره سوالاتی نظیر آیا مزاحمت‌های واتساپ، تلگرام و غیره را می‌توان تحت نظر شکایت مجازات مزاحمت در فضای سایبری دانست؟ همچنین بهترین وکیل جرایم رایانه ای در این باره می‌گوید: ایجاد مزاحمت در هر نوع شبکه مجازی اعم از تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و غیره که کاربران فعالی در آن فعالیت می‌کنند، موجب شود، کاربران می‌توانند شکایت خود ذکر کنند. لازم است بدانید که عنوان مجازات مزاحمت در فضای مجازی، بخش گسترده‌ای دارد که شامل موارد جزئی بسیاری است.

شکایت از مزاحم تلگرام چگونه است؟

جالب است بدانید که بیشترین مزاحمت‌های نرم افزاری، برای تلگرام است. از این رو یکی از روش‌هایی که می‌تواند مانع مزاحمت شود، بلاک کردن و مسدود کردن مزاحم یا مزاحمین می‌باشد. ولیکن شاید مزاحمین با استفاده از دیلیت اکانت کردن و نصب مجدد تلگرام، بتوانند روش فوق را دور بزنند.

در این مواقع بهتر است با استفاده از تنظیم شکوائیه و طرح دعوا تحت عنوان مجازات مزاحمت در فضای مجازی برای نرم افزار تلگرام، می‌توانید آرامش خانواده و خود شخص را بازگردانید.

مجازات مزاحمت در فضای سایبری

 رویه عملی در نرم افزار تلگرامی چگونه است؟

نخستین قدم برای طرح شکایت بهتر است با وکیل متخصص و حرفه‌ای مشورت نموده تا به درستی بتوانید تنظیم شکواییه را انجام دهید. در متن شکواییه باید به طور کامل و جزئی درباره مزاحم شرح دهید و هرگونه اطلاعات مفیدی و موثری که می‌تواند کمک کند هم در متن شکواییه وارد کنید. سپس برای به ثبت رساندن شکایت خود، می‌توانید توسط وکیل کیفری در زمینه رایانه‌ای اقدام نمایید و توسط دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کنید.

مواردی نظیر تهدید، فحاشی و توهین، مزاحمت و غیره که باعث سلب شدن آرامش فرد می‌شود. هر کدام از موارد گفته شده جرایمی را به دنبال دارد که می‌توان به مالی و جانی، افشای راز و غیره، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ ماه الی ۲ سال حبس، اشاره کرد.

جالب است بدانید که موارد ذکر شده در بالا برای شکایت از مزاحمین در همه شبکه‌های مجازی قابل اجرا می‌باشد. لذا رویه شکایت عملی در کلیه موارد رایانه‌ای یکسان است و همچنین دارای مراحل واحدی هستند.

نقش پلیس فتا در مجازات مزاحمت در فضای سایبری

پس از به ثبت رساندن شکایت خود، پرونده کیفری به یکی از شعبان دادیاری یا بازپرسی مرطوبه ارجاع می‌شود تا در مورد پرونده رسیدگی و تحقیقات مقدماتی لازم را انجام دهند. از این مرحله به بعد پرونده شکل پررنگ‌تری را به خود می‌گیرد و بسیار مهم‌تر می‌شود. در این مرحله از مجازات مزاحمت در فضای سایبری، در جهت تحقیقات مقدماتی، پرونده به پلیس فتا داده می‌شود و بعد از ضابط قضایی را انجام می‌دهد و نتیجه تحقیقات را در قالب پاسخ کامل و جامع در اختیار دادیار یا بازپرس قرار می‌دهند.

مصادیق مجازات مزاحمت در فضای مجازی

هرگونه مزاحمتی که باعث سلب آسایش خانواده و شخص شود را این جرم می‌تواند به خود اختصاص دهد. ولیکن برخی از مزاحمت‌ها جرم انحصاری را به خود  اختصاصی می‌دهند که عنوان متفاوتی هم دارد. مانند افشا نمودن عکس‌های خصوصی و خانوادگی یا اسرار شخصی و همچنین تهدید به انتشار موارد گفته شده، جرایمی را به خود اختصاص می‌دهد که حتما باید با بهترین وکیل کیفری مشورتی داشته باشید.

وکلاء مجازات مزاحمت در فضای مجازی

همانطور که در اول مقاله به آن اشاره کردیم مجازات مزاحمت در فضای مجازی بسیار گسترده و کلی است و همین موضوع نشان می‌دهد نیازی به بیان نمودن عنوان مجرمانه صحیح و دقیق وفق قانون را نیست. زیرا دادسرای جرایم رایانه‌ای به خودی خود عنوان صحیحی را برای طرح شکایت انتخاب و قید می‌نماید. هتک حیثیت و نشر اکاذیب از طریق اینترنت نیز جزو این جرائم محسوب می‌شود.

پیگیری مزاحمت در فضای مجازی

نتیجه گیری

مجازات مزاحمت در فضای مجازی می‌تواند موارد زیادی را شامل شود که حتما باید با بهترین وکیل کیفری رایانه‌ای مشورتی داشته باشید تا بهترین راه حل را انتخاب نمایید. همچنین به نقش پلیس فتا اشاره داشتیم تا با طریقه کارشان در این زمینه آشنا باشید. همچنین در این مقاله از سایت ایران وکالت قصد داشتیم مجازات افراد مزاحم را شرح دهیم تا کاربرانی که طعمه این نوع افراد می‌شوند با آگاهی بهتری اقدام به کاری کنند.

سوالات متداول در خصوص مجازات مزاحمت در فضای مجازی

مزاحمت در فضای مجازی شامل چه مواردی است؟

هرگونه مزاحمتی که موجب سلب آرامش خانواده بشود، در دسته مزاحمت های مجازی قرار می گیرد.

نحوه شکایت از مزاحمین فضای مجازی به چه صورت است؟

برای شکایت از مزاحمین می بایست از یک وکیل کیفری مشورت بگیرید تا بتوانید بهترین راه حل را انتخاب کنید.

۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)