banner

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی

ناامن‌ترین و پر ریسک‌ترین راه برای مهاجرت به کشورهای اروپایی و کانادا، مهاجرت از طریق پناهندگی است. اما امروزه قوانین ورود و خروج به کشورها نسبت به قبل، بسیار سختگیرانه‌تر شده است و مهاجرت از طریق پناهندگی سخت و دشوار می‌باشد. اما افراد زیادی هستند که قصد پناهندگی با ورود قانونی به کشور مدنظر را دارند که با توجه به پیچیدگی‌های این راه، ممکن است، ثمربخش نباشد. برای اطلاعات بیشتر با ما در ایران وکالت همراه باشید.

دلایل مهاجرت به سایر کشورها

برخی از افراد برای این که زندگی ایده‌آلی داشته باشند و بتوانند از امکانات رفاهی، اجتماعی، پزشکی و اقتصادی کشورهای پیشرفته استفاده نمایند، به مهاجرت اقدام می‌کنند. مهاجرت دارای انواع گوناگونی مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، سرمایه‌گذاری و غیره می‌باشد. به این ترتیب هزینه مهاجرت با توجه به نوع مهاجرت و کشوری که انتخاب می‌شود، متغیر است.

گاهی افراد، شرایط یا هزینه مهاجرت از طریق قانونی را ندارند و به این ترتیب اقدام به مهاجرت از طریق پناهندگی می‌کنند. پناهندگی به صورت قانونی، این گونه است که فرد از طریق یکی از روش‌های مهاجرت مانند تحصیلی، توریستی و غیره به کشور مدنظر خود به صورت قانونی وارد می‌شود و درخواست مهاجرت از طریق پناهندگی را به ادارات مرتبط با پلیس یا سفارت کشور مدنظر اعلام می‌کند.

مهاجرت با پناهندگی

مهاجرت با پناهندگی

سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس یک تعریف واحد از پناهنده بیان کرده‌است که بر این اساس، اگر فرد به علت مسائل نژادی، سیاسی، قومی و یا جنگ، توسط کشور خود دچار آزار و اذیت شود و جان و مال او در خطر باشد، چنانچه به کشور دیگری پناه ببرد، به عنوان پناهنده معرفی می‌شود.

مهاجرت از طریق پناهندگی به کشورهای اروپایی، در چند سال اخیر، رشد زیادی داشته است که عوامل مختلفی مانند جنگ، عدم امنیت اجتماعی، مشکلات مربوط به اقلیم و ضعف اقتصادی در رشد آن اثرگذار است.  همچنین اکثر پناهندگان به کشورهای اروپایی و آفریقایی از کشورهای افغانستان، سوریه، عراق و ایران هستند. 

درخواست پناهندگی با ورود قانونی

زمانی که فرد متقاضی پناهندگی، به کشور مقصد خود ورود کرد، دیگر نمی‌تواند به کشور مبدا برگردد. به‌علاوه، مسیری که فرد برای رفتن از کشور مبدا به مقصد انتخاب می‌کند، می‌تواند به صورت قانونی یا غیرقانونی انجام‌گیرد. در مهاجرت از طریق پناهندگی به صورت غیرقانونی، افراد می‌توانند از طریق مرز زمینی، بخشی از مسیر را به صورت پیاده و بخشی از آن را با وسیله نقلیه طی کنند.

همچنین ادامه مسیر از راه دریایی و با قایق و کشتی امکان‌پذیر است. قابل ذکر است که مهاجرت از طریق پناهندگی، بسیار خطرناک بوده و معمولا به افراد توصیه نمی‌شود. طبق آمار، افرادی که از این طریق اقدام به مهاجرت کرده اند، به مقصد نرسیده و در راه کشته شده اند.  پس باید گفت که از روش‌های قابل اطمینان، مهاجرت به صورت قانونی است که در این روش، فرد پس از ورود به کشور مقصد، به سفارت کشور مورد نظر به صورت حضوری مراجعه کرده و پناهندگی خود را ثبت می‌کند. 

مراحل درخواست پناهندگی

پس از ورود به کشور مقصد به صورت قانونی و اعلام درخواست پناهندگی، با توجه به شرایط و مدارک افراد متقاضی، افسر مرزبانی، آن‌ها را به سازمان امور مهاجران معرفی کرده و این سازمان پس از بررسی تمامی مدارک شناسایی فرد، اثر انگشت و عکس آن‌ها را نیز ثبت می‌کند و برای ادامه مسیر کارتی با نام کارت پناه‌جو برای افراد متقاضی صادر شود.

همچنین، پس از این که فرد متقاضی، اسناد و مدارک مورد نیاز خود را به سازمان ارائه داد، برای آن‌ها وقت مصاحبه‌ای با بازپرس در سازمان امور مهاجرین تعیین می‌شود. لازم به ذکر است شما در انجام مراحل درخواست پناهندگی می‌توانید از یک وکیل متخصص در امور مهاجرت کمک بگیرید.

در این مصاحبه فرد متقاضی مهاجرت از طریق پناهندگی، دلایل خود را به طور کامل بیان می‌کند و سعی در متقاعد کردن بازپرس پرونده دارد تا به او بفهماند در صورت برگشت به کشور مبدا، امنیت او برقرار نمی‌شود. قوانین مربوط به مهاجرت ممکن است هرساله دچار تغییر و تحولات بسیاری شود که در این صورت، احتمال دارد، زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی طولانی شود.

پس افراد باید با تمدید ویزای خود در کشور مقصد بمانند تا پاسخ درخواست پناهندگی آن‌ها مشخص شود. در زمان اقامت، فرد متقاضی باید بتواند هزینه‌های خود را تامین کند. زمانی که درخواست پناهندگی فرد به طور قانونی و پس از جلسه مصاحبه به ثبت رسید، پناه‌جو می‌تواند تا زمان جلسه رسیدگی و دومین مصاحبه، در محل‌هایی که برای پناهندگان در نظر گرفته می‌شود، اقامت داشته باشد.

چرا درخواست مهاجرت از طریق پناهندگی به اروپا رد می شود؟

چرا درخواست مهاجرت از طریق پناهندگی به اروپا رد می شود؟

از عوامل مهمی که باعث رد درخواست پناهجویان به کشورهای اروپایی می‌شود، این است که قانون دوبلین را رعایت نمی‌کنند. مطابق با این قانون، افرادی که قصد مهاجرت از طریق پناهندگی دارند باید بلافاصله پس از ورود به اولین کشور اروپایی، اعلام پناهندگی خود را ثبت کنند.

  • پس اگر فردی، در کشور دیگری درخواست پناهندگی داده باشد، با درخواست مجدد وی در کشور دیگر، تقاضای او رد می‌شود. 
  • عوامل دیگری نیز باعث رد درخواست پناهندگی افراد در کشورهای اروپایی می شود که شامل موارد زیر است:
  • فرد متقاضی پس از ارائه درخواست پناهندگی در چندین سال اخیر از تصمیم خود منصرف شود.
  • فرد متقاضی مهاجرت از طریق پناهندگی، در گذشته درخواست پناهندگی داشته اما به دلایلی پذیرفته نشده است.
  • متقاضی دارای سابقه امنیتی، کیفری و … می‌باشد.

در پایان باید ذکر کرد که با توجه به قوانین سخت‌گیرانه کشورها برای مهاجرت از طریق پناهندگی ، بهتر است قبل از هرگونه اقدام در این زمینه با بهترین وکیل مهاجرت خبره مشورت کرده و با راهنمایی‌های او اقدام به مهاجرت کنید.

سوالات متداول در خصوص مهاجرت از طریق پناهندگی

مراحل درخواست پناهندگی شامل چه مواردی است؟

فرد متقاضی پناهندگی، پس از ورود قانونی به کشور مقصد درخواست پناهندگی داده. این درخواست توسط افسر مرزبانی بررسی شده و سپس به سازمان امور مهاجرتی ارجاع داده می شود. این سازمان پس از بررسی تمامی مدارک متقاضی، عکس برداری، انگشت نگاری و سایر مراحل ، درخواست آنان را ثبت کرده و در صورت موافقت و تایید کارت پناهجویی برای افراد صادر می شود.

علت رد درخواست های پناه جویی اروپا چیست؟

عمده علل رد این درخواست ها، عدم رعایت قوانین دوبلین است. که مطابق با ابن قانون، فرد متقاضی پناهندگی باید بلافاصله پس از ورود به کشور مقصدف درخواست پناه جوی خود را صادر کند

۵/۵ - (۲ امتیاز)