banner

بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت + ۵ جرم روحانیون

وکیل دادسرا ویژه روحانیت

شکل‌گیری دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت برای نخستین بار در سال ۱۳۵۹، به فرمان رهبر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) اجرا شد. دادگاه روحانیت در آغاز فعالیت خود، تحت نظر دادگاه انقلاب بود اما در سال ۱۳۶۰ به طور مستقل به فعالیت خود ادامه داد. از جمله وکلای متخصص در این حوزه، بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت است که با قوانین و مقررات این حوزه آشنایی کامل دارد.

علت اصلی تشکیل دادسرا و دادگاه روحانیت، جایگاه ویژه روحانیون و مقام آنان در اجتماع است. لباس روحانیت در دین اسلام، از جایگاه با ارزش و والایی برخوردار شده است و در ایران افراد روحانی، همواره مورد احترام عموم مردم بوده‌اند. مردم از او الگو می‌گیرند و آنان را سرمشق زندگی خود قرار می‌دهند. البته لازم به ذکر است که هر انسانی جایز الخطا است اما خطای این افراد، می‌تواند به ذهنیت مردم و جایگاه روحانیت صدمه وارد کند.

در این نوشته از ایران وکالت، مرجع رسمی معرفی بهترین وکلای کشور، علاوه بر معرفی چند تن از بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت در بهترین موسسه حقوقی ایران، قصد داریم در خصوص صلاحیت دادگاه روحانیت و وظایف و احکام آن شما را آگاه سازیم؛ پس با ما همراه باشید.

صلاحیت دادگاه روحانیت برای رسیدگی به اتهامات
اخذ بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت

صلاحیت دادگاه روحانیت برای رسیدگی به اتهامات

پرونده حقوقی شاکی و تنظیم شکایت نامه نسبت به یک روحانی یا روحانی که تحت اتهام قرار گرفته است، در دادگاه ویژه روحانیت مورد بررسی قرار می‌گیرد. طبق ماده ۱۶ آیین نامه دادسرا و دادگاه‌های ویژه روحانیت، به کسی روحانی گفته می‌شود که لباس روحانیت بر تن کرده باشد یا در حوزه، مشغول تحصیل باشد. طبق ماده ۱۳ این آیین نامه و گفته بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت، جرم‌هایی که روحانیون انجام دهد، شامل موارد زیر است:

  • دعوا و درگیری
  • سرقت
  • توهین
  • کارهای خلاف شرع: مثل خالکوبی، پوشیدن لباس نامناسب و مواردی از این قبیل.
  • کلاهبرداری

لازم به ذکر است به طور کلی، جرایم کیفری که توسط شخص روحانی انجام می‌شود، در دادگاه روحانیت مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرد. در پرونده‌های حقوقی همچون چک برگشتی، مانند دیگر افراد جامعه، روند عادی خود را سپری می‌کند. پرونده‌های خانواده مثل مهریه و طلاق، در دادگاه خانواده رسیدگی می‌شود اما پرونده‌های کیفری که در بالا نام برده شد، حتی اگر مربوط به خانواده روحانی باشد، در دادگاه ویژه روحانیت، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

احکام دادگاه ویژه روحانیت

  • اقدامات لازم یرای پیشگیری از وقوع تخلف و جرایم.
  • ارشاد در امور خلاف شان.
  • رسیدگی به جرایم روحانیون و پرونده‌های آنان.

طبق اصول ۵ و ۵۷ آیین نامه، دادسرا ویژه روحانیت تا زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه کار آن را مصلحت بداند به جرائم اشخاص روحانی رسیدگی می‌کند و پرداخت حقوق، مزایای قضات و کارکنان آن تابع مقررات قوه قضائیه است.

بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت

شرایط فعالیت وکیل دادسرا ویژه روحانیت چیست ؟

با توجه به حساسیت این قبیل از پرونده‌ها و نیاز به بررسی جزئی آن، فردی که قرار است بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت شود، باید علاوه بر وکیل بودن و داشتن پروانه کسب، روحانی نیز باشد. همچنین طبق تبصره ۱ مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، وکیل روحانی، باید اجازه وکالت در دادسرا ویژه روحانیت را داشته باشد.

معرفی بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت

اصحاب دعاوی در دادگاه ویژه روحانیت، حق انتخاب بهترین وکیل دادسرا را دارند. در این نوع دادگاه‌ها، تعدادی از روحانیون صالح به عنوان بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت مشخص‌ شده و مشغول به فعالیت می‌باشند. شرایط انتخاب وکیل دادسرا ویژه روحانیت، بسیار دقیق و سختگیرانه است؛ زیرا افراد صالحی در میان تمام وکلا پذیرش می‌شوند تا به عنوان بهترین وکیل دادسرا ویژه روحانیت بتوانند فعالیت کنند. در ادامه لیستی از بهترین وکلای دادسرا ویژه روحانیت برای شما آماده کرده‌ایم.

  • ندا اقوامی: وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در دعاوی حقوقی مثل: قراردادها، شرکت‌ها، چک ، سفته، ارث و امور حسبی.
  • رضا عبدالمحمد: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی متخصص در امور تجارت بین الملل، قراردادهای بین المللی، داوری و ضمانت نامه بانکی.
۵/۵ - (۲ امتیاز)