banner

صیغه ۹۹ ساله چیست؟

صیغه 99 ساله

صیغه ۹۹ ساله نوعی از ازدواج موقت است، و فرقی با عقد موقت هایی که زمان آن کمتر است ندارد. مرد و زن در صیغه ۹۹ ساله بعد از جاری شدن صیغه به یکدیگر محرم می‌شوند اما در شناسنامه ثبت نمی گردد.

صیغه ۹۹ ساله یا موقت با ازدواج دائم چه تفاوت هایی دارد؟

در ازدواج دائم زمان مطرح نیست. اما در صیغه ۹۹ ساله یا هر نوع دیگری از صیغه زمان یک آیتم مهم محسوب می شود. البته عده ای معتقدند اگر صیغه ۹۹ ساله از طول عمر انسان بیشتر شود، به دائم تبدیل میشود. از دیگر تفاوت ها ازدواج دائم و موقت در زمینه مهریه، نفقه، ارث است که ادامه هر کدام را جدا توضیح خواهیم داد.

در چه صورتی ثبت صیغه ۹۹ ساله ، در دفترخانه ازدواج الزامی است؟

اگر یکی از شرایط زیر اتفاق بیفتد، صیغه ۹۹ ساله باید ثبت شود:

  •     زن و مرد برای به ثبت رساندن این عقد توافق کنند.
  •     زن و مرد ضمن عقد  شرط کنند.
  •     زن باردار شود.

مهریه در صیغه ۹۹ ساله چه تفاوتی با عقد دائم دارد؟

در عقد دائم می توانید مهریه در نظر نگیرید، یا بعدا برای آن به توافق برسد، اما در هر نوع از ازدواج موقت، اگر مهریه تعیین نشود، عقد باطل خواهد بود. این مهریه میتواند حتی یک شاخه گل باشد.

مطالعه بیشتر: درخواست مهریه

رابطه زناشوئی در مهریه صیغه ۹۹ ساله چه تاثیری می گذارد؟

در صیغه ۹۹ ساله حتی اگر نزدیکی بین زوجین اتفاق نیفتد، پرداخت کل مهریه بر مرد واجب است. همچنین اگر نزدیکی صورت نگرفته باشد و از مدت صیغه هم مانده باشد و مرد زمان باقی مانده را ببخشد، باید نصف مهریه را پرداخت نماید.

شاید جالب باشد بدانید در عقد موقت می توانید، نداشتن رابطه جنسی را شرط کنید، اما از نظر اکثر فقها آوردن این شرط در ازدواج دائم جایز نیست. طبق فقه و قانون در ازدواج دائم اگر مرد چندین زن داشته باشد، باید برقراری رابطه جنسی را بین آنها به عدالت و مساوات برقرار کند، اما در ازدواج موقت چنین شرطی وجود ندارد.

ثبت صیغه 99 ساله در دفتر ازدواج

نفقه در صیغه ۹۹ ساله چه وضعیتی دارد؟

در ازدواج دائم پرداخت نفقه به عهده شوهر است، و اگر آن را پرداخت نکند، عواقب کیفری و حقوقی برای وی خواهد داشت. اما در ازدواج موقت، به زن نفقه تعلق نمی گیرد، مگر آنکه بر سر آن توافق کنند، که در آن صورت هم اگر مرد آن را پرداخت نکند، زن فقط میتواند از دادگاه الزام شوهر را به دادن نفقه درخواست کند.

ارث در صیغه ۹۹ ساله چگونه است؟

خوب است بدانید که در ازدواج دائم زوجین از یکدیگر ارث میبرند، اما در ازدواج موقت چنین نیست، و حتی با شرط ضمن عقد نیز زن مستحق ارث شوهر نخواهد شد. اما اگر از ازدواج آنها فرزندی متولد شود، او از والدین شرعی خود ارث خواهد برد.

قرائت صیغه عقد موقت به چه صورت است؟

در عقد موقت هم زن و مرد شخصا میتوانند صیغه عقد را بخوانند و مدت زمان و مهریه را توافق کنند، هم می توانند فردی را وکیل خود قرار دهند تا صیغه را بخواند.

آیا میشود صیغه ۹۹ ساله را زودتر از زمان مقرر شده تمام کرد؟

در عقد دائم، عقد تنها با طلاق منحل میشود، در حالی که در ازدواج موقت طلاق وجود ندارد. این عقد زمانی تمام می شود که مرد مدت باقیمانده را ببخشد. اگر زن بخواهد به این عقد پایان دهد باید هنگام عقد وکالت در بذل مدت را شرط کرده باشد، تا بتواند مدت باقیمانده را ببخشد. در صیغه ۹۹ ساله هم بعد تمام شدن مدت صیغه زن و مرد دیگر به هم محرم نیستند. اما هیچ منعی وجود ندارد که قبل تمام شدن مدت، طرفین از عقد خارج شوند.

بدین صورت که مرد می تواند قبل تمام شدن مدت، پایان عقد را اعلام نماید، به این ترتیب محرمیت میان آنها از بین می رود. بعضی از فقها، مانند امام خمینی، آیت الله بهجت صیغه ٩٩ ساله را صحیح می دانند و آن را مانند صیغه معمولی به رسمیت می شناسند اما در مقابل بعضی دیگر از فقها آن را باطل اعلام نموده اند.

مهریه در صیغه 99 ساله

آیا در ازدواج موقت موانعی وجود دارد؟

در ازدواج موقت، زن نباید در عقد شخص دیگری باشد. درصورتی‌که زن در عقد کسی بوده و این عقد منحل شده‌است، باید مدت عده‌ی زن تمام شده باشد. 

همچنین زنی که قرار است به عقد مردی درآید، نباید با مردی که قصد ازدواج با وی را دارد، زنا کرده باشد؛ زیرا زنا منجر به حرام شدن عقد موقت بین آنها خواهد شد.

کلام آخر

اگر قصد ازدواج به صورت دائم یا موقت را دارید، یا می خواهید از صیغه ۹۹ ساله استفاده کنید، بهتر است با یک این مشاور حقوقی یا بهترین وکیل خانواده مشورت کنید. ما در سایت ایران وکالت موارد حقوقی که هر فردی باید از آن مطلع باشد را برای شما آورده ایم با مطالعه سایر مقالات سایت پیش از انجام هر کاری اطلاعات حقوقی خود را پیرامون آن مساله بالا ببرید. شاد و خوشبخت باشید.

سوالات متداول در خصوص صیغه ۹۹ ساله

تحت چه شرایطی صیغه ۹۹ ساله قابل تبدیل به عقد دائم خواهد بود؟

عقد دائم و عقد موقت شرایط متفاوتی دارند. شما برای دائمی کردن عقد خود لازم است به دفتر ازدواج مراجعه کنید تا عقد دائم برایتان جاری و ازدواجتان ثبت رسمی شود.

حضانت فرزند در عقد موقت چه قوانینی دارد؟

در عقد موقت اگر پدر و مادر از یکدیگر جدا شوند حق سرپرستی تا ۷ سالگی با مادر است و بعد از آن با پدر است و پس از بلوغ فرزند خود تصمیم به این میگیرد که با کدام زندگی کند. اگر پس از ۷ سالگی پدر حاضر به قبول حضانت فرزند نباشد مادر می تواند حضانت را قبول کند ولی پدر همچنان باید مخارج فرزند را بپردازد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)