banner

تصادفات منجر به خسارت + ۲ نوع تصادف مهم

تصادفات منجر به خسارت

امروزه با گسترش شهرنشینی و استفاده‌ی متداول و مداوم از وسایل نقلیه‌ی موتوری و زمینی در روزمره؛ مخصوصا در کلان شهر ها، تصادفات منجر به خسارت در رانندگی بسیار رایج و دائما در حال وقوع است. پس از وقوع حادثه یا تصادفات منجر به خسارت در رانندگی، نخستین سوالی که به ذهن زیان‌‌دیده متبادر می‌گردد.

آگاهی از نوع خسارت و قوانین مربوط به آن و همچنین نحوه‌ی مطالبه و دریافت خسارت‌های مالی و جانی وارد شده به وی از بیمه شخص ثالث یا بیمه‌ی بدنه می‌باشد. در ادامه با ایران وکالت همراه باشید تا به بررسی دقیق‌، در مورد تصادفات منجر به خسارت بپردازیم.

انواع تصادفات منجر به خسارت کدامند؟

تصادفات رانندگی به دو بخش خسارات‌های مالی و جانی، تقسیم‌بندی می‌شوند که به شرح زیر می‌باشد:

تصادفات منجر به خسارت مالی

تصادفات منجر به خسارت مالی

در هنگام رانندگی در صورتی که در تصادفی رخ دهد که منجر به خسارت؛ خسارتی به خودروها وارد شده باشد، پس از حضور افسر راهنمایی رانندگی و تعیین میزان تقصیر طرفین، در صورتیکه خودروها بیمه باشند پرداخت خسارت، پس از تعیین مقدار آن براساس تعهدات بیمه‌گر صورت می‌گیرد.

در تصادفات منجر به خسارت مالی می‌باشد، اولین اقدامی که باید پس از تصادف رانندگی انجام داد، این است که با پلیس تماس گرفته شود و محل وقوع تصادف رانندگی را اعلام کرد.
در این هنگام، نزدیک‌ترین پلیس راهنمایی و رانندگی به محل تصادف رانندگی اعزام می‌شود و چنانچه راننده‌ها اختلافی با هم در مورد مقصر بودن و نحوه برخورد در تصادف رانندگی نداشته باشند، توسط افسر راهنمایی و رانندگی کروکی تهیه می‌شود و مقصر را مشخص می‌کند.

رانندگان مدارک خود را تحویل به افسر مربوطه داده، افسر میزان خسارت را بر اساس قوانین تصادفات منجر به خسارت، مشخص کرده و با مراجعه به بیمه، شخص زیان‌دیده، خسارت خود را دریافت می‌کند.
حال اگر رانندگان در مورد نحوه‌ی تصادف رانندگی و اینکه چه کسی مقصر است با یکدیگر مخالفتی داشته باشند یا مدارکی وجود نداشته باشد؛ مثلا یکی از رانندگان گواهینامه نداشته باشد، پس از تعیین قیمت توسط کارشناس مربوطه، اگر میزان خسارت بیشتر از حد مجاز در بیمه‌نامه باشد، زیان‌دیده می‌تواند از راننده مقصر در دادگاه شکایت کند و اگر میزان خسارت، کم‌تر از حد تعیین شده در بیمه باشد می‌تواند به صورت توافقی حل شود.

تصادفات منجر به خسارت جانی

تصادفات منجر به خسارت جانی

درصورتیکه تصادفی منجر به خسارت، باعث مصدومیت شخص یا اشخاصی داخل اتومبیل یا هر وسیله نقلیه شود، پس از حضور افسر راهنمایی رانندگی و بررسی صحنه‌ی حادثه، میزان تقصیر طرفین مشخص شده و در صورتی که راننده‌ی خودرو مقصر باشد، شخص مصدوم می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و پس از تنظیم شکایت، تقاضای رسیدگی و طلب دیه کند.
دادگاه پس از بررسی پرونده، نظریه‌ی پزشکی قانونی و گزارش افسر راهنمایی و رانندگی، رأی خود را مبنی بر پرداخت دیه توسط راننده‌ی مقصر خودرو صادر می‌کند. ضمنا در صورتیکه خودرو تحت پوشش بیمه‌ی شخص ثالث باشد؛ بیمه‌گر بر اساس تعهدات خویش، حداکثر تعهدات بیمه در خصوص خسارات جانی که به میزان دیه یک مرد مسلمان در ماه‌هایی از سال که حرام می باشد را جبران می‌کند.

لازم به ذکر است، در تصادفات منجر به خسارت جانی وقتی با پلیس تماس گرفته می‌شود، علاوه بر افسر راهنمایی و رانندگی که برای تعیین خسارت می‌آید، نیروی انتظامی نیز در محل تصادف رانندگی حاضر می‌شود. افسران راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی، کروکی غیر سازشی کشیده و گزارش تنظیم می‌کنند و وسیلله نقلیه از جمله خودروها یا موتورها به پارکینگ منتقل می‌شوند.

پس از طی تمامی این مراحل، هر دو طرف یا یکی از آن‌ها می‌تواند با مدارکی مثل گزارش افسر نیروی انتظامی، نامه‌ی پزشکی قانونی که میزان جراحت را تعیین کرده یا گواهی فوت، بیمه‌نامه ماشین و به دادسرا مراجعه کرده و پرونده تنظیم کنند. پس از تشکیل پرونده‌‌های تصادفی که منجر به خسارت شده‌اند، بازپرس، تحقیقات در این مورد شروع می‌کند و مدارکی مثل نظر کارشناسی، نظر نهایی پزشکی قانونی و شهادت شهود و تحقیقات محلی جمع‌آوری می‌شود.
سپس قاضی قرار صادر کرده و این قرار می‌تواند قرار بازداشت باشد فرد یا اینکه بیمه‌نامه‌ی راننده‌ی مقصر پس از استعلام صحت و اعتبار آن، ضبط شود. در این صورت حتما با  بهترین وکیل دیه در ارتباط باشید.

مراحل جبران خسارت در تصادفات منجر به خسارات چگونه است؟

در صورت وقوع تصادفات منجر به خسارت در حوادث رانندگی، بیمه ملزم به جبران ضرر و زيان بدنی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث تا سقف تعهدات قراردادهای بيمه‌ای می‌باشد. اين خسارت‌ها از قبیل خسارات مالی، هر نوع ديه‌ی ناشی از صدمه، شكستگی، نقص عضو، از كار افتادگی كلی و جزیی دائم يا موقت يا ديه‌ی فوت و هزينه‌ی معالجه و درمان افراد زیان‌دیده به سبب حوادث و سوانحی که در تصادف رانندگی رخ داده است رابطه مستقیم دارد.

حال اگر تصادفات منجر به خسارت؛ ناشی از جرم و نقص قوانین رانندگی باشد، به شیوه کیفری نیز می‌توان طرح شکایت نمود. فرد زیان‌دیده می‌تواند علاوه بر دریافت خسارت‌های وارده به خودرو از طریق شرکت بیمه‌ی خود، تمام هزینه‌های مرتبط با تصادف را محاسبه کرده و از طریق طرح دعوی حقوقی، از طرف مقابل مطالبه کند.

در مرحله‌ی بعد، پرونده، به دادسرا فرستاده می‌شود. سپس در صورت احراز تقصیر متهم، طبق نظر افسر کارشناس تصادفات و یا کارشناس رسمی دادگستری در تصادفات منجر به خسارت در رانندگی، قرار جلب صادر میگردد. وقتی قرار جلب به دادرسی صادر شود، پرونده به دادگاه فرستاده می‌شود و قاضی با دستور تعیین وقت، رسیدگی به پرونده را آغاز می‌کند.

در بروز چنین مشکلاتی ترجیحا از یک بهترین وکیل تصادف مشاوره بگیرید.

مقررات قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و تصادفات منجر به خسارت

مقررات قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و تصادفاتی که منجر به خسارت

در قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی، مقررات گوناگونی برای حمایت از شاکی مجروح مقرر شده است:

  1. جبران غرامت‌ها و آسیب‌های جانی و مالی را كه در اثر حوادث وسايل نقليه موتوری زمينی يا يدک و تریلر متصل به آن‌ها يا محمولات آن‌ها به اشخاص ثالث وارد می‌آيد، در مسئولیت دارندگان وسايل نقليه‌ی موتوری قرار داده شده است.
  2. در تصادفات منجر به خسارت، مجازاتی برای بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی و نقض قوانین نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده که منجر به صدمه بدنی شود، مقرر شده است.
  3. مست بودن،مصرف مواد مخدر روان گردان، پروانه رانندگی نداشتن، سرعت بیش‌ از حد، به‌ کارگیری وسیله نقلیه دارای عیب و نقص و عبور از محل مخصوص عابر پیاده، سبب تشدید مجازات مقرره می‌شود.
  4. در تصادفاتی که منجر به خسارت مالی، پرداخت خسارت به صورت نقدی و با توافق زیان دیده و شرکت بیمه مربوط صورت می‌گیرد. در صورت عدم توافق بین طرفین در خصوص میزان خسارت قابل پرداخت، شرکت بیمه موظف است در صورت تقاضای زیان دیده، وسیله‌ی نقلیه‌ی خسارت دیده را در تعمیرگاه مجاز و یا تعمیرگاهی که مورد قبول زیان دیده باشد تعمیر نموده و هزینه‌های تعمیر را تا سقف تعهدات مالی مندرج در بیمه‌نامه‌ی مذکور، پرداخت کند.

امید که همواره با رعایت قوانین رانندگی؛ اتفاق ناگواری که منجر به خسارت مالی و جانی شود، هرگز رخ ندهد.

کلام آخر

با توجه به شرایط حال حاضر، امروزه تعداد خودروها در بسیاری از خیابان‌ها یا جاده‌ها فراوان شده و همچنین باعث افزایش تصادفات منجر به خسارت شده است. حتی برخی این تصادفات منجر به مرگ یا آسیب به شهروندان می‌شود. پس بسیار مهم است که با احتیاط کامل شهروندان در سطح شهر رانندگی کنند تا از بروز حادثه جلوگیری شود. اما برخی موارد به دلیل شرایط یا عوامل دچار تصادفات منجر به خسارت می‌شوند. در این مطلب از ایران وکالت سعی شد به انواع تصادفات و مراحل جبران خسارت در تصادف اشاره شود. امیدواریم این مطلب برای بسیاری از کاربران مفید و موثر بوده باشد.

سوالات متداول در خصوص تصادفات منجر به خسارت

چند نوع تصادف منجر به خسارت وجود دارد؟

تصادفات منجر به خسارات مالی – تصادفات منجر به خسارات جانی

آیا عدم تمدید گواهینامه به معنای نداشتن گواهینامه است؟

خیر، فرد حتی در صورت نداشتن گواهینامه نیز باز کما فی السابق دارای گواهینامه است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)