banner

مزاحم تلفنی و نحوه شکایت

مزاحم تلفنی و نحوه شکایت

در طول زمان با پیشرفت علم شاهد ابزارهای ارتباطی جدید هستیم که در جهت تسهیل روابط تولید می‌شود و در دسترس مردم قرار می‌گیرد. اما همیشه پیشرفت در زمینه تکنولوژی باعث نشده که افراد در جهت درست از آن بهره ببرند. برخی افراد در جهت سلب آسایش و آرامش به صورت مزاحم تلفنی از این تکنولوژی استفاده می‌کنند.

قانونگذار از این مزاحم تلفنی غافل نبوده و آن را جرم انگاری کرده‌است. اگر مزاحم تلفنی اخبار کذب را به شخص بدهد ممکن است باعث ترس او یا حتی مرگ شود. در صورت بروز چنین حوادثی می‌تواند از طریق راهکارهای قانونی طرح شکایت کند. با ما در ایران وکالت همراه باشید.

تعریف مزاحم تلفنی از زبان قانون!

در ماده ۱۳۱ قانون مجازات اسلامی چنین آمده: در جرایم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد مرتکب به اشد مجازات محکوم می‌شود. در مزاحم تلفنی باید توجه داشته باشید، ارسال پیام و تماس در یک بازه زمانی خاص باشد.

 و صرفا صورت گرفتن چند تماس در بازه زمانی متناوب و به صورت ناپیوسته و مقطعی هر چند اگر حاوی الفاظ رکیک باشد، باعث تحقق جرم مزاحمت تلفنی نمی‌شود. اگر مزاحم تلفنی اخبار کذبی را به شخص مورد نظر برساند که باعث ترس و حتی مرگ او شود امکان اعدام هم وجود دارد.

همچنین، اگر با اعمال مزاحم شخص متحمل ضرر مادی شود می‌تواند با ارائه دادخواست به دادگاه مطالبه ضرر و زیان خود را کند. اگر مزاحم تلفنی همراه با فحاشی، تهمت زدن و افترا باشد مزاحم مرتکب تعدد جرم شده و برای او اشد مجازات در نظر گرفته می‌شود. همچنین، شاکی می‌تواند برای مزاحمت ایجاد شده اعاده حیثیت کند.

مطلب پیشنهادی: شماره پلیس فتا

تعریف مزاحم تلفنی از زبان قانون!!

مجازات جرم مزاحم تلفنی

طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی، قانون گذار مجازات جرم مزاحمت تلفنی را یک تا شش ماه حبس در نظر گرفته شده. در تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون شرکت مخابرات ایران بیان شده: هر کس به صورت عمد و سوء نیت مزاحمت تلفنی برای شخصی ایجاد کند؛

  • ابتدا پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته قطع می‌شود.
  • سپس بار دوم پس از کشف به مدت سه ماه قطع می‌شود
  • در نهایت بار سوم ارتباط تلفنی او ب طور دائم قطع می‌شود. اگر فردی با سیم کارت شخص سوم مزاحمت ایجاد کند، در صورت پیگیری شاکی برای صاحب سیم کارت اخطاریه صادر می‌شود و شخص سوم باید ثابت کند در آن زمان مشخص سیم کارت در اختیار خودش نبوده.

شکایت از اپراتور همراه اول و ایرانسل

برای شکایت از اپراتور همراه اول روش‌های مختلفی وجود دارد که به مواردی از آن اشاره میکنیم:

  • اگر مشترکین همراه اول مزاحم دارند می‌توانند به امور مشترکین مراجعه کرده و جهت پیگیری اقدام کنند.
  • روش دوم شکایت از مزاحم تلفنی تماس با اپراتور همراه اول است. اپراتور همراه اول، شماره ۹۹۹۰ را برای گزارش هرگونه مزاحمت اعلام کرده
  • روش سوم شکایت از مزاحم تلفنی در دادگاه است که شامل مراحلی است که به آن اشاره می‌کنیم:
  1. مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم
  2. ارجاع شکایت به یکی از شعب بازپرسی
  3. استعلام دادسرا و تقاضای پرینت مکالمات
  4. ردیابی سیم کارت
  5. ارسال اخطاریه از دادسرا برا مزاحم
  6. در صورت حضور شخص اگر شخص اقرار کرد کیفر خواست صادر و به دادگاه فرستاده می‌شود.
  7. در صورت عدم حضور شخص تا دو نوبت اخطاریه صادر می‌شود. اگر نیامد در نوبت سوم حکم جلب او توسط دادستان صادر می‌شود.
  8. در نهایت در دادگاه بدوی حکم صادر می‌شود و این حکم به طرفین ابلاغ می‌شود. در صورت اعتراض می‌توانند ظرف مدت ۲۰ روز اعلام کنند. اگر اعتراض وارد بود پرونده به دادگاه تجدید نظر فرستاده می‌شود. رای صادره از این دادگاه غیر قابل اعتراض است.

مجازات جرم مزاحم تلفنی

در شکایت از این مزاحمت در اپراتور ایرانسل، شکایت از طریق نمایندگی‌های حقوقی و دفاتر امور مشترکین ایرانسل است. بنابراین سیم کارت شما هر اپراتوری که باشد برای شکایت از این مزاحمت باید به دفاتر امور مشترکین مراجعه کنید و در غیر اینصورت باید به دادگاه مراجعه کنید که شرایط آن را در متن فوق بیان کردیم.

مطلب پیشنهادی: بهترین وکیل جرایم رایانه‌ ای

مرجع رسیدگی به شکایات مزاحم تلفنی کجاست؟

شخصی که برای او مزاحمت ایجاد شده دو راه دارد. هم می‌تواند در دادسرای محل وقوع جرم طرح دعوا کند و هم در مخابرات اقدام به شکایت کند. اگر همراه با این مزاحمت برای شخص توهین، تهدید و افترایی صورت گرفته باشد شخص می‌تواند اعاده حیثیت کند.

برخی از افراد گمان می‌کنند، برای شکایت از این مزاحمت باید به پلیس فتا مراجعه کنند اما باید توجه داشت پلیس فتا مربوط به مزاحمت در شبکه‌های اجتماعی است.

کلام آخر

در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی، قانونگذار ایجاد این مزاحمت را جرم دانسته و برای شخصی که مرتکب این جرم شود مجازاتی در نظر گرفته شده. باید توجه داشت در جرم مزاحمت تلفنی باید بیش از یک بار اتفاق افتاده باشد و به صورت پیوسته باشد. در این مقاله سعی کردیم درباره نحوه شکایت از مزاحمت‌های تلفنی صحبت کنیم.

سوالات متداول در خصوص مزاحم تلفنی

آیا ایجاد مزاحمت تلفنی جرم است؟

بله. طبق قانون مجازات اسلامی ایجاد مزاحمت تلفنی جرم بوده و حکم آن سه تا شش ماه حبس است.

در چه صورت مزاحمت تلفنی قابل اثبات است؟

در صورتی که مزاحمت از طریق پیام و تماس به صورت پیوسته باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)