اگر شما در مسائل حقوقی و یا خانوادگی به مشکلاتی برخورد کردید و نیاز به طرح شکایت دارید، اولین قدم تنظیم دادخواست است. تنظیم دادخواست تنها در فرمهای مخصوص قوه قضاییه، توسط مراجع قضایی تصویب میشود. در دعاوی کیفری تنظیم شکایت روی هر برگهای امکانپذیر است. اما در مورد دعاوی حقوقی نیاز به اوراق تایید شده قوه قضاییه است.
دادخواست چیست؟
دادخواست یکی از اوراق حقوقی و رسمی مراجع قضایی است که برای شروع فرآیند دادخواهی باید تنظیم شود. تنظیم دادخواست اولین مرحله طرح دعوای حقوقی یا خانوادگی میباشد. هر دادخواست با توجه به دعوای مورد نظر، فرم مخصوص خود را دارد. هر فردی در تنظیم دادخواست باید توجه کند که دادخواست او به کدام یک از مراجع قضایی تقدیم میشود. فرمهای تنظیم دادخواست پرتکرار شامل موارد زیر هستند:
- تنظیم دادخواست طلاق
- تنظیم دادخواست مطالبه وجه
- تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری
- تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند
آموزش تنظیم دادخواست حقوقی
برای نگارش دادخواست باید مجموعهای از نکات را رعایت کرد. بسیاری از افراد بدون در نظر گرفتن حساسیت اثر دادخواستها در دادگاههای متفاوت، اقدام به تنظیم دادخواست میکنند. بهترین راه مشورت گرفتن با یک مشاور حقوقی و یا وکیل پایه یک دادگستری میباشد. اگر قصد تنظیم دادخواست را دارید حتما به موارد زیر توجه کنید.
- درج خوانده پرونده: توجه داشته باشید که حتما تمام خواندههای پرونده شما باید ذکر شود. در غیر این صورت دادخواست شما به رسمیت شناخته نمیشود.
- درج اقامتگاه خوانده پرونده: اقامتگاه خوانده پرونده یکی از مهمترین بخشهای تنظیم دادخواست است. زیرا تمامی رسیدگیهای پرونده توسط مراجع قضایی، با این آدرس انجام میشود. اگر خوانده اقامتگاه مشخصی نداشته باشد باید دو نوبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار وارد کرد.
- درج موضوع خواسته: در وارد کردن موضوع خواسته خود دقت کنید زیرا مراجع تنها موضوعات مشخصشده در فرم دادخواست را پیگیری میکنند.
- استناد دادخواست به مواد قانونی: در واقع تمامی رسمیت و ارزش دادخواست شما به درج مواد قانونی در آن برمیگردد. جهت استناد به مواد قانونی در تنظیم دادخواست حتما با یک وکیل خبره مشورت کنید.
- درج مدارک و ادله: تمامی مدارک کوچک و بزرگ باید در دادخواست شما درج شوند. تمامی ادله موجود در دادخواست شما، به پیشروی پرونده شما کمک میکنند.
تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری
فرم دادخواست دیوان عدالت اداری از مهمترین برگهای قضایی در دیوان عدالت اداری کشور است. در نتیجه تنظیم دادخواست آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. جامع و رسا بودن دادخواست دیوان عدالت اداری به کشف حقیقت و اعطای حقوق شما، بسیار کمک میکند. پیشنهاد ما مشاوره با بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در مجموعه ایران وکالت است.
نمونه دادخواست بدوی دیوان عدالت
گرچه تنظیم دادخواست بدوی دیوان عدالت کار سختی است و نیاز به تجربه و دانش حقوقی دارد؛ اما با مشاهده یک نمونه دادخواست بدوی، میتوانید دید بهتری داشته باشید. دادخواست بدوی از ابتداییترین دادخواستهایی است که به دیوان عدالت تقدیم میشود. توجه کنید با توجه به حساسیت امور در دیوان عدالت اداری ایران، لازم است با کارشناس حقوقی در ارتباط باشید تا نتیجه بگیرید.
تنظیم دادخواست طلاق
در تنظیم دادخواست طلاق زوجین هر دو میتوانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مدارک مورد نیاز مانند عقدنامه اقدام به تنظیم دادخواست کنید. در تنظیم دادخواست طلاق توافقی نیازی به دقت زیاد در نگارش آن نیست؛ زیرا بیشتر توافقات انجام شده بین زوجین اهمیت دارد. در تنظیم دادخواست طلاق از طرف مرد و یا از طرف زن، لازم است با یک مشاور حقوقی مشورت کنید تا تمامی مراحل بدون مشکل طی شوند.
تنظیم دادخواست اینترنتی
در بسیاری از موارد ممکن است شما شرایط مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و امور حقوقی را نداشته باشید. در بهترین روش میتوانید با مشاوره تلفنی یا اینترنتی با یک مشاور حقوقی، به همه امور حقوقی خود مسلط شوید. همچنین میتوانید بعد از مشورت با کارشناسان، جهت تنظیم دادخواست اینترنتی اقدام کنید.
توجه داشته باشید که تمامی سایتهای ارائه دهنده تنظیم دادخواست آنلاین معتبر نیستند. بهتر است تا جایی که امکان دارد، شرایط پرونده خود را به طور کامل برای وکیل توضیح دهید. توضیح حضوری و واضح موارد فوق میتواند احتمال بروز هرگونه اشتباهی را کاهش دهد.
با برقراری تماس با کارشناسان ایران وکالت، میتوانید در تمامی امور تنظیم دادخواست در زمینههای طلاق، مطالبه وجه، تنظیم سند، انحصار وراثت و غیره مشورت بگیرید.
ارسال پاسخ