banner

هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه‌ طلاق توافقی

هزینه‌ی طلاق توافقی مسئله‌ای است که در این مقاله به آن می‌پردازیم. طلاق انواع گوناگونی دارد که یکی از آن، طلاق توافقی است. در طلاق توافقی زن و شوهر که هردو خواستار طلاق اند، باید به دادگاه و بهترین وکیل خانواده مراجعه کنند و درخواست خود را بنویسند. هنگام طلاق توافقی، زن و شوهر باید در مورد بسیاری از مسائل به توافق برسند. همچون: حضانت فرزند بعد از طلاق، ملاقات فرزند، نفقه‌ ایام عده، شیوه‌ استرداد جهیزیه، وصول مهریه و حتی هزینه طلاق توافقی در ادامه به بررسی هزینه طلاق توافقی و هرآنچه که لازم است در این باره بدانید، خواهیم پرداخت. با ما در ایران وکالت همراه باشید.

هزینه طلاق توافقی را چه کسی باید پرداخت نماید؟

از سؤالات پرتکرار بین زوج‌‌هایی که برای طلاق توافقی به دادگاه مراجعه می‌نمایند این است که هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت که در طی مراحل طلاق تفاهمی، هردو طرف نکاح (هم زوج و هم زوجه) در هزینه طلاق توافقی شریک هستند. به طور کلی هردو طرف می‌توانند درباره مراحل قانونی طلاق توافقی، همچنین درخصوص هزینه طلاق توافقی، توافق کنند.

هزینه طلاق توافقی را چه کسی باید پرداخت نماید

هزینه طلاق توافقی شامل چه مواردی می شود؟

هزینه طلاق توافقی شامل هزینه‌‌هایی از جمله: هزینه‌ ثبت دادخواست طلاق، هزینه دادرسی، هزینه جلسات مشاوره، هزینه حق الوکاله وکیل (در صورت اختیار کردن وکیل) و هزینه ثبت طلاق در دفتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق همراه خواهد بود که جزئیات آن، به شرح زیر است:

هزینه دادخواست طلاق توافقی

برای طلاق توافقی باید در وهله‌ی اول به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرد. این دفاتر به صورت خصوصی اداره می‌شوند و اولین مرحله ثبت دادخواست به شمار می‌روند. باتوجه به اینکه دادخواست طلاق توافقی، یک دادخواست مالی محسوب نمی‌شود و در زمره دعاوی غیرمالی است، بنابراین هزینه‌ چندانی ندارد.

لازم به ذکر است؛ این مبلغ برای دادخواست مطروحه است و یکبار پرداخت می شود، بنابراین نیازی نیست تا هرکدام از طرفین‌ یکبار مبادرت به پرداخت این مورد از هزینه طلاقف توافقی و ثبت دادخواست طلاق نمایند.

هزینه مشاوره و دریافت گواهی عدم امکان سازش

برای طلاق توافقی، پیش از اینکه راهی دادگاه شوید، باید در جلسات مشاوره شرکت کنید. شرکت در این جلسات اجباری است و البته هر چند جزء رسیدگی به پروسه پرونده در دادگاه به حساب نمی‌آید اما اغلب مراکز مشاوره نیز در دادگاه‌ها و یا مؤسسات زیر نظر آن‌ها مستقر شده‌اند. لازم است بدانید؛ هزینه‌ پنج جلسه مشاوره‌ اجباری که از سوی دادگاه ابلاغ می‌شود، در شهرهای مختلف متغیر است و از هر یک از زوجین به‌ صورت مجزا اخذ می‌شود.

حداقل تعداد جلسات ۵ جلسه می‌باشد اما در شرایط محدودی، قابلیت کاهش یا افزایش دارند و شرکت در این جلسات منجر به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق می‌شود که برای صدور حکم طلاق ضروری است.

هزینه‌ آزمایش بارداری یا هزینه مراجعه به پزشکی قانونی برای گواهی بکارت

در زمان طلاق باید به برخی از نکات، همچون باکره بودن زوجه یا امکان حامله بودن او توجه شود. به همین علت، زوجه را به مراجع پزشکی از جمله پزشکی قانونی ارجاع می‌دهند تا وضعیت او ثابت شود. وضعیت زوجه، از آن جهت حائز اهمیت است. اگر باکره باشد، می‌تواند بعد از ثبت طلاق، درخواست حذف اسم شوهر از شناسنامه را بدهد و اگر زوجه حامله باشد، طلاق توافقی از حالت بائن خارج شده و به حالت رجعی درمی‌آید.

ضمناً مدت عده تا زمان حمل خواهد بود.

هزینه‌ طلاق توافقی در مرحله‌ دادرسی

پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی نموده و پس از آن به دادگاه صالح مراجعه و توسط معاون ارجاع به یکی از شعب آن دادگاه ارجاع داده می‌شوند. نهایتا پس از تشکیل جلسه رسیدگی، قاضی پرونده مبادرت به صدور رأی می‌نماید و پس از دادرسی و قطعیت یافتن حکم طلاق، زوجین جهت اجرای صیغه‌ طلاق به یکی از دفاتر طلاق مراجعه می‌نمایند.

هزینه طلاق توافقی در دفترخانه

همه‌ مراحل بالا سپری می‌شوند تا به مرحله‌ ثبت طلاق در دفترخانه برسد. در این مرحله، لازم است تا زوجین هزینه‌ ثبت طلاق را نیز پرداخت کنند که هزینه طلاق توافقی در دفترخانه‌ها، طبق تعرفه‌های دولتی محاسبه خواهد شد.

حال اینکه این هزینه را چه کسی پرداخت نماید، بستگی به توافق میان زن و مرد خواهد داشت که یا یک نفر می‌تواند پرداخت کند و یا اینکه هزینه طلاق توافقی در این مورد را نصف کنند. شایان ذکر است؛ هزینه طلاق توافقی در دفترخانه، بسته به محل دفتر و شرایط آن متغیر می‌باشد.

هزینه‌ وکیل طلاق توافقی

یکی دیگر از موارد مطرح در هزینه طلاق توافقی، هزینه‌ وکیل یا تعرفه‌ حق الوکاله می‌باشد که طرفین در صورت نیاز و تمایل می‌توانند به یک و یا دو وکیل مجزا مراجعه کنند.

درنظر داشته باشید که هزینه‌ گرفتن وکیل طلاق توافقی با توجه به نوع پرونده و تجربه و مهارت وکیل، متفاوت است و در این مورد نمی‌توان رقم مشخصی را به عنوان حق الوکاله بیان کرد و کاملا توافقی است. لذا در این خصوص بهتر است یک جلسه به وکیل مورد نظر مراجعه و در خصوص حق الوکاله صحبت شود.

هزینه‌ وکیل طلاق توافقی

مدارک لازم برای طلاق توافقی

طلاق توافقی هم مانند هر پرونده قضایی دیگری نیاز به تشکیل و تکمیل مدارک مورد نیاز دارد. مدارکی همچون:

  • کارت ملی زوجین
  • شناسنامه زوجین
  • سند ازدواج
  • برگه عدم امکان سازش
  • گواهی عدم بارداری زوجه
  • گواهی پزشکی قانونی دال بر بکارت زوجه
  • توافق‌نامه کتبی مبنی بر توافق درمورد حقوق مالی زن، حضانت و ملاقات فرزندان

پروسه ثبت طلاق چقدر طول می‌کشد؟

پروسه طلاق توافقی از زمان شروع ثبت دادخواست تا زمان اجرای صیغه طلاق در دفاتر رسمی طلاق، کمتر از ۲ هفته انجام نمی‌شود. البته زمان انجام پروسه نسبت به مجتمع‌های قضایی مختلف و در شعبه‌های خانواده متفاوت است؛ اما در صورت داشتن بهترین وکیل طلاق و باتوجه به تجربیات و راه‌هایی که وکیل می‌داند حدودا یک هفته زمان می‌برد.

 در خصوص امور نفقه هم می‌توانید از دانش و تجارب یک میزان نفقه بهره گرفت.

سخن آخر

خلاصه‌ کلام اینکه، در طلاق توافقی زن و شوهر بنا به دلایلی به این نتیجه می‌رسند که قادر به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نیستند و در این مرحله به صورت توافقی و با طی نمودن مراحل طلاق توافقی و توافق در مورد کلیه‌ موارد از جمله هزینه طلاق توافقی، از یکدیگر جدا می‌شوند و با اطلاعاتی که از مراحل و شرایط طلاق توافقی دارند اقدام به طلاق می‌کنند.

سؤالات متداول

هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

ثبت این درخواست بهمراه ضمائم آن در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی در سال ۱۴۰۳ حدودا بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بوده که جزئیات بیشتر در متن مقاله سایت موجود است.

پرداخت هزینه طلاق توافقی بر عهده چه کسی ست؟

پرداخت این هزینه برعهده هردو طرف است، مگر آنکه توافقی غیر از این بین آنها صورت گرفته باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)