banner

مهلت برگشت زدن چک

استعلام چک برگشتی

مهلت برگشت زدن چک، امروزه از موضوعات بسیار مهمی است که باعث ایجاد آسیب‌‌های اجتماعی و مالی، به صاحب دسته‌ چک و فرد طلبکار می‌شود. افزایش روز افزون تعداد چک‌ برگشتی، بسیاری از مال‌باختگان را برای گرفتن پول و حق خود به چالش کشیده است. احتمالا برای شما هم یکبار پیش آمده که با مراجعه به بانک برای دریافت وجه چک، با حساب خالی شخص مواجه شده‌ باشید. در این مواقع باید چه کرد؟

همواره در برنامه‌های قوه قضاییه، راهکارهایی درست و عملیاتی برای مقابله با شیوع و افزایش تعداد چک برگشتی ارائه شده است.

امروزه تعداد چک برگشتی با مبالغ پایین رواج زیادی پیدا کرده است که موجب شده است در سال‌های گذشته، بسیاری از افراد قید پول خود را زده و به دنبال ارائه دعاوی در محاکم قضایی نباشند. البته در این صورت ما به شما اخذ یک بهترین وکیل چک را پیشنهاد می‌کنیم. وکیل چک با توجه به آشنایی کاملی که روی قوانین دارد می‌تواند شما را راهنمایی کند و حق و حقوق شما را بگیرد.

 مهلت برگشت زدن چک چقدر است؟ 

قانون‌های زیادی برای تبدیل مجازات کیفری به حقوقی در زمان برگشت چک وجود دارد، یکی از این موارد اتمام مهلت برگشت زدن چک است. اما برخی از وکلا به این نکته اشاره دارند که یک فرد مالباخته فقط ۲ ماه فرصت دارد تا برای برگشت زدن چک اقدام کند و جرم کیفری علیه فرد صاحب چک را اعلام کند. بعضی از وکیل‌ها به این موضوع اشاره دارند که اگر چکی در روزی که باید پاس شود به دلیل جعل یا کمبود موجودی برگشت بخورد می‌توان برای کیفری کردن جرم صاحب چک اقدام نمود.

مهلت برگشت زدن چک چقدر است؟ 

از طرفی اگر مهلت برگشت زدن چک بگذرد، دیگر فرد مالباخته را نمی‌توان به مجازات کیفری صاحب چک امیدوار کرد. مهلت ۲ ماهه شخص مالباخته به منظور وصول پول خود این موضوع را مشخص می‌کند که مهلت برگشت چک بسیار مهم است. زیرا اگر در زمان مشخص شده و با استفاده از قانون نتوان به حق پایمال شده رسید؛ دیگر با حقوقی شدن چک برگشتی و بلامحل،خیلی سخت می‌توان صاحب چک را ملزم به پرداخت وجه کرد.

حتما توجه داشته باشید که اگر چک برگشتی دارید تنها ۶ ماه زمان دارید که به محاکمه قضایی مراجعه کنید و ادعای شکایت کنید و در صورت عدم تثبیت و تنظیم شکایت، شما خیلی امیدوار به رسیدن حق و حقوق خود نباشید.

تفاوت حقوقی شدن چک با کیفری شدن آن؟

در بسیاری از موارد، چک با اتمام مهلت برگشت زدن آن حقوقی شده و برای بسیاری از مردم این گونه تصور می‌کنند که با حقوقی‌ شدن چک برگشتی دیگر نمی‌توان طلب خود را وصول کرد.

 با حقوقی‌ شدن چک تنها صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نبوده و می‌توان به توقیف اموال و دارایی فرد امیدوار بود، حتی تا جایی پیش می‌رود که دادگاه رای به توقیف اموال داده و حکم به پرداخت چک اجرایی خواهد شد مگر اینکه صاحب چک با ارائه دفاعیات کامل در دادگاه به دلایلی همچون ربا بودن چک و یا هر دلیل دیگر ثابت شود یا اینکه ثابت شود صاحب چک توانایی مالی برای پرداخت را ندارد، در آن زمان دادگاه تصمیم دیگری اخذ خواهد کرد.

بهترین راه برای وصول چک

توصیه می‌شود که حتما به مهلت و زمان چک توجه داشته باشید که مشکلی برای شما پیش نیاید. زیرا اگر چک شما  ۲ ماه از تاریخ وصولش بگذرد و شما  بعد از آن چک را برگشت بزنید، با این کار در حقیقت، شکایت کیفری خود را به حقوقی تبدیل کرده‌اید و راه وصول مطالبات خود را سخت‌تر می‌‌کنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع سوالات خود حتما با ایران وکالت تماس حاصل فرمایید.

برگشت‌ زدن چک به معنی شکایت است؟

بسیاری از مردم این طور تصور می‌کنند که برگشت‌ زدن چک یعنی شکایت کردن از شخص اما اینطور نیست. با برگشت زدن چک نمی‌توانید مطالبات خود را به تنهایی وصول کنید.

در چه مواردی چک برگشت می خورد؟

نبودن وجه نقد یا کم بود موجودی، صدور دستور عدم‌ پرداخت وجه چک به بانک از طرف صاحب حساب، تنظیم چک به صورت نادرست از قبیل عدم‌ مطابقت امضا، اختلاف در مندرجات چک، قلم‌ خوردگی و صدور چک از حساب مسدود از جمله مواردی است که مالباخته می‌تواند چک را برگشت بزند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)