banner

مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

طلاق توافقی در حال حاضر از مسائل بحث برانگیز هر مجموعه و یا خانواده‌ای است. اگر شما از متقاضیان طلاق توافقی هستید و اطلاعاتی در مورد مراحل طلاق توافقی ندارید، در این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله در مورد طلاق توافقی، مراحل انجام آن بدون وکیل و یا با کمک گرفتن از بهترین وکیل طلاق ، طی مراحل قضایی آن در دادگاه و همینطور زمان طلاق توافقی صحبت می‌کنیم.

مراحل طلاق توافقی چگونه است؟

در طلاق توافقی، مانند سایر دعاوی می‌توانید بهترین وکیل خانواده را بگیرید، اما در طلاق توافقی گرفتن وکیل ضرورتی ندارد. مگر در این دو مورد که یا زن حق طلاق از شوهر را دارد و باید به نیابت از شوهر جهت گرفتن وکیل اقدام کند و یا زن و شوهر و یا یکی از آن‌ها در خارج از کشور ساکن باشد.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل به دلیل اینکه بدون اعتراض دو طرف به جلو می‌رود، زمان کمتری می‌برد. همچنین دغدغه‌های کمتری هم به دنبال خواهد داشت. به همین خاطر برخی از زوجین بدون استفاده از وکیل دادگستری اقدام به طلاق می‌کنند. اما لازمه این امر این است که قبل از هر چیز با مراحل طلاق توافقی بدون وکیل آشنایی کامل داشته باشید.

طلاق توافقی چگونه است

منظور از طلاق توافقی چیست؟

قبل از این‌که به مراحل طلاق توافقی بدون وکیل بپردازیم بهتر است ابتدا با این نوع طلاق آشنا شویم. طلاق توافقی به این معنی است که زن و شوهر به توافق رسیده‌اند که در صورت توافق در همه مسائل حقوقی و مالی و غیرمالی از جمله درخواست مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و قرار ملاقات آن‌ها و جهیزیه از یکدیگر جدا شوند.

در این موارد، دادگاه کلیه پرونده‌های مورد توافق را می‌پذیرد و آن را در تصمیم دادگاه ثبت می‌کند. به عنوان مثال، شما و همسرتان تصمیم می‌گیرید که فرزندان با کدام یک از شما زندگی کند و والد دیگر چطور می‌تواند با فرزندان خود ملاقات کند.

در طلاق توافقی، حق اعتراض، تجدیدنظر و فرجام خواهی از روند طلاق حذف خواهد شد. بنابراین این نوع طلاق سریعتر انجام می‌شود. یکی از شرایط طلاق توافقی این است که برای ثبت پرونده‌های مورد توافق، باید فرمی به نام فرم توافق زوجین را پر کنید. این فرم شامل حقوق مالی مانند اجرت المثل، نفقه، مهریه، نحله و حقوق غیر مالی مانند حضانت فرزند مشترک می‌شود که باید به ثبت برسد.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

زوجین برای طی کردن مراحل طلاق توافقی بدون وکیل، می‌توانند با مدارک طلاق توافقی به یکی از دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی مراجعه کنند. همینطور در همان دفاتر قضایی، درخواست طلاق توافقی خود را به ثبت برسانند.

 پس از تعیین شعبه و مراجعه زوجین به شعبه، سرانجام این زوجین در دادگاه به واحد مشاوره خانواده معرفی شده و مجددا در دادگاه حضور می‌یابند. صورت جلسه دادگاه که شامل توافقات زوجین در امور مالی و غیرمالی (مهریه، نفقه،اجرت المثل و ملاقات فرزند در صورت داشتن) می‌شود را امضا می‌کنند.

بعد از این‌که رای عدم سازگاری زوجین (رای طلاق توافقی) صادر شد، آن‌ها تا سه ماه فرصت خواهند داشت به دفتر خانه یا همان محضر مراجعه کنند و صیغه طلاق رسمی برای آن‌ها جاری شود.

طلاق توافقی و مهریه

مراحل طلاق توافقی از طریق دادگاه

همانطور که گفته شد در طلاق توافقی استفاده از وکیل به لحاظ قانونی ضرورتی ندارد. زوجین می‌توانند مراحل طلاق توافقی بدون وکیل را طی کنند. اما در این میان وکالت دادن به وکیل برای طلاق توافقی هم برای موکل و هم برای زوجین از مزایایی برخوردار است. 

مزیت اول اینکه نیازی به حضور زوجین در دادگاه نیست. از آنجایی که برای برخی از افراد حضور در دادگاه خانواده می‌تواند لطمه شغلی و حیثیتی به آن‌ها وارد کند، با حضور بهترین وکیل طلاق، دیگر موکل چنین لطمه‌هایی را متحمل نخواهد شد.

علاوه بر آن با وجود وکیل از شدت اضطراب، تنش و جروبحث زوجین کاسته می‌شود. همچنین داشتن وکیل می‌تواند در کیفیت کار و حفظ حقوق موکل و مدت زمان انجام طلاق توافقی موثر باشد. همینطور در هیچ کدام از مراحل طلاق توافقی بدون وکیل و یا با وکیل، حضور و یا اجازه والدین زوج‌ها از نظر قانونی ضرورتی ندارد حتی اگر زوجه دوشیزه باشد.

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

روند پیش بردن طلاق توافقی در دادگاه و با حضور وکیل به پیگیری شخص و بررسی‌های دادگاه بستگی دارد. درخواست طلاق توافقی و پیگیری‌های آن از ۷ الی ۴۰ روز به طور حدودی زمان می‌برد. اگر شما نیز از وکلای با تجربه در این زمینه استفاده کنید، می‌توانید به راحتی پرونده خود را پیش ببرید.

سخن آخر

پیشنهاد ما در این زمینه، اعتماد به گروه ایران وکالت است. این مجموعه طی چندین سال فعالیت‌های خود، نتایج بی‌سابقه‌ای از دادگاه‌های قضایی گرفته است. شما می‌توانید با مراجعه به وب سایت ایران وکالت از راهنمایی مشاوران حقوقی ما بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

حق الوکاله برای وکیلی که برای طلاق توافقی به او مراجعه می‌شود، چقدر است؟

حق الوکاله برای یک وکیل ۳ میلیون تومان است.. یعنی برای دو وکیل برای هریک از دو طرف ۶ میلیون تومان می‌شود. نصف این مبلغ در ابتدا و نصف دیگر آن پس از صدور رأی قطعی دریافت می‌شود.

مدارک لازم برای طلاق توافقی چیست؟

عقدنامه، کپی شناسنامه و کپی کارت ملی زن و شوهر، حق طلاق (درصورتی که نسبت به دریافت آن اقدام کرده باشند.)

۵/۵ - (۱ امتیاز)